Statistieken PO3 spreken: Veel doelpunten en Bergen wint

Nicola Cantoro
| 6 reacties
Statistieken PO3 spreken: Veel doelpunten en Bergen wint
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Binnenkort gaat PO3 van start. Daarin moeten Bergen en OH Leuven in vijf onderlinge duels uitmaken wie de eindronde zal spelen. De mannen van Ivan Leko krijgen wel drie punten meer dan Bergen omdat zij hoger eindigden dan de Draken. De statistieken spreken toch in het voordeel Bergen.

In de onderlinge twaalf wedstrijden die beide ploegen al tegen elkaar speelden kon Leuven maar twee keer winnen. Dat was dan ook twee keer thuis aan Den Dreef. Bergen ging vijf keer met de overwinning lopen. Drie keer won het thuis en twee keer won het aan Den Dreef. Vijf keer werd het een gelijkspel.

Een wedstrijd tussen Bergen en OH Leuven zorgt volgens de statistieken voor vele doelpunten. Gemiddeld vier per wedstrijd werden er gemaakt in de onderlinge duels tussen beide ploegen. Bergen moet nu in vijf duels de drie punten achterstand tegen Leuven proberen goedmaken. De laatste vijf duels tussen beide ploegen spreken ook duidelijk in het voordeel van de Draken. Drie keer won Bergen en twee keer werd het gelijk. Al weet iedereen dat statistieken niet altijd alles zeggen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 3

Nieuwste reacties