Balans na de reguliere competitie: KV Oostende, de gelukkigste uit eerste

Balans na de reguliere competitie: KV Oostende, de gelukkigste uit eerste
Foto: © Photonews

De reguliere competitie ligt alweer achter ons, de ticketjes voor de play-offs zijn verdeeld. Onze redactie maakt deze week van elke club de balans op. Telkens laten we een speler of coach aan het woord. KV Oostende gaf daarbij iedereen lik op stuk.

Door Johan Walckiers

Een ticketje heen en terug werd voorspeld voor KV Oostende. Dat leek ook het geval te worden... tot Marc Coucke de touwtjes in handen kreeg en ineens Canesin, Lukaku en Berrier op de stoep van Fred Vanderbiest stonden. "Het was een moeilijk begin van het seizoen, maar dat hadden we verwacht", knikt Vanderbiest. "Eens we alles op poten kregen, begonnen we punten te pakken en toen wist ik dat het goed kwam. Marc Coucke heeft daar inderdaad een belangrijke rol in gespeeld. Zonder zijn inbreng konden wij in de situatie van Bergen gezeten hebben. Maar die kwaliteitsinjectie kwam op het juiste moment."

Voor Vanderbiest toch een triomf. "We waren een vogel voor de kat, maar dat hebben we toch mooi kunnen weerleggen. We mogen nu ook niet naast onze schoenen gaan lopen, maar we kunnen toch rustig naar volgend seizoen toe werken."

"Altijd onze kans gegaan"

Vanderbiest heeft immers de ruggegraat van zijn ploeg al beet, al is het nog even afwachten wat er met Canesin gaat gebeuren. "Voor volgend seizoen willen we in sommige matchen met twee spitsen kunnen spelen. Met Ruytinx en Coulibaly hebben we al twee goeie aanwinsten, maar ik wil nog een derde aanvaller. En ja, hopelijk komen we er met Anderlecht uit over Canesin, want die jongen wil zelf heel graag blijven."

Oostende fleurde zijn seizoen op met een negende plaats en enkele stuntzeges, zoals tegen Racing Genk. "We hebben altijd vrank en vrij onze kans gegaan. Niemand kan zeggen dat we een defensief ingestelde ploeg waren. Soms moesten we door de omstandigheden achteruit, maar meestal probeerden we zelf het verschil te maken", aldus nog een fiere Vanderbiest.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties