Gullegem vijf keer kampioen in zes jaar: "We hoopten ergens in de middenmoot te eindigen"

Jordy Ferket
| 4 reacties
Gullegem vijf keer kampioen in zes jaar: "We hoopten ergens in de middenmoot te eindigen"
Foto: © SC

FC Gullegem kroonde zich afgelopen weekend tot kampioen in vierde klasse A. Meer nog, het is al voor de vijfde keer in zes jaar tijd dat de West- Vlamingen daarin slaagden. Voorzitter Rudy Vandemoortele was dan ook terecht trots. "Je mag dit inderdaad een unicum in België noemen."

FC Gullegem pakte de titel na een 1-2-zege op het veld op FC Charleroi. Het heeft twaalf punten voorsprong met nog vier matchen op het programma. “We hebben een heel regelmatig seizoen gespeeld. Dat we de titel pakken, is ook een beetje het gevolg van het falen van de anderen. We zijn dus zeker verdiend kampioen”, vertelde Rudy Vandemoortele, voorzitter FC Gullegem, aan Voetbalkrant.com.

“We werden onverwacht kampioen”

“Het was geen eenvoudige titel. Het was een strijd op het scherpst van de snee. De tegenstanders, zeker de top-5, waren niet te onderschatten. Maar we zijn erin geslaagd die moeilijke wedstrijden telkens te winnen. Toch mogen we zeggen dat we onverwacht kampioen werden. Na onze titel vorig jaar hoopten we op een plaatsje in de middenmoot”, aldus de voorzitter.

In zes jaar tijd kroonde Gullegem zich vijfmaal tot kampioen. Van vierde provinciale naar derde klasse in enkele jaren tijd. Dat is een straf nummer en dat beseft Vandemoortele ook. “Ik ben heel tevreden. Het is volgens mij een speciale prestatie van ons team. Je kan inderdaad stellen dat het een unicum is in België. Het is volgens mij een beetje een samenloop van verschillende factoren. Ten eerste moet je natuurlijk een goede spelersgroep hebben. Daarnaast ook een goede trainer en een goed bestuur.”

“Vijf keer kampioen in zes jaar tijd: een unicum”

Er deed in vierde klasse geen enkele speler meer mee van in vierde provinciale. “We probeerden elk seizoen de betere jongens te houden en van de mindere moesten we spijtig genoeg afscheid nemen. Daarnaast haalden we elk jaar vijf spelers die echt wel een meerwaarde konden betekenen voor FC Gullegem”, zei Vandemoortele.

Ook voor volgend seizoen heeft de club zich weer versterkt met vier à vijf spelers. “Tien spelers van ons basiselftal blijven bij ons. Slechts een iemand zoekt andere oorden op. Daarnaast trokken we enkele jongens aan die hopelijk een meerwaarde zijn voor ons team.”

“De middenmoot is volgens mij het maximaal haalbare in derde”

Wat mogen we volgend jaar dan verwachten? “Ik denk dat we in derde nationale wel op het maximum van onze mogelijkheden zitten. Hoe hoger je speelt, hoe duurder het wordt. We hebben nu in feite een budget voor vierde klasse, dus laat ons er maar het beste van maken in derde. Ik denk dat middenmoot het maximaal haalbare is”, besloot Vandemoortele.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties