Kompany wint de individuele strijd vlotjes van Fellaini

Kompany wint de individuele strijd vlotjes van Fellaini
Foto: © Photonews

De Manchester Derby van gisterenavond was ook een duel tussen Vincent Kompany en Marouane Fellaini. Ook in dat duel was het verschil tussen blauw en rood groot. En Fellaini had nog wat roder kunnen/moeten zijn.

Door Aernout Van Lindt

De kritieken in de Britse pers liegen er alvast niet om. In The Daily Mail krijgt Fellaini een 4,5, terwijl Kompany een 7 kreeg. Beiden kregen geel, al kwam Fellaini daar na een elleboog nog goed mee weg. "Fellaini had na een halfuur moeten worden weggestuurd, wat weinig had geholpen", aldus de krant. "Hij komt weg met een van de vuilste overtredingen van het seizoen."

Ook bij andere kranten weinig lof voor de middenvelder van United: "Hij heeft een historie met dit soort fouten, en deze leek met voorbedachten rade", staat te lezen in The Guardian. "En hij miste voor de rest weer bijzonder veel diepgang." In die krant gaat het verder over de "outstanding Kompany", om het contrast tussen beiden even duidelijk te maken kan dat tellen.

De statistieken: minder groot verschil

Fellaini schoot in zijn 66 minuten die hij mocht opdraven bij United twee keer, waarvan 1 keer op doel. Hij onderging een enkele fout en maakte er zelf drie, maar hij zorgde wel voor 89% gelukte passes op 45 pogingen.

Kompany van zijn kant maakte dan wel twee fouten, hij was ook goed voor een aantal goede blokken, won een aantal luchtduels en zorgde ook voor drie intercepties. Hij zorgde voor een passing van 83%, maar daar was wel een belangrijke bij.

Ook volgens de statistici was Kompany dus de Belgische held op het veld, al was het verschil hier iets kleiner.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties