Liefhebber Vande Walle over de nieuwe Duitse kampioen: "Dit is surrealistisch"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 5 reacties
Liefhebber Vande Walle over de nieuwe Duitse kampioen: "Dit is surrealistisch"
Foto: © Photonews

Der Rekordmeister pakte gisteren na amper 27 speeldagen - één speeldag sneller dan vorig seizoen - de Duitse landstitel. "Dit is surrealistisch", zegt Bayern-liefhebber Philippe Vande Walle die de kampioenenmatch vanop de eerste rij aanschouwde.

Bayern München raast als een pletwals door de competitie en zag dat gisteren bekroond met een 24ste landstitel. Philippe Vande Walle had dit aan de start van het seizoen niet durven voorspellen. “In de zomer was iedereen een beetje sceptisch tegenover de komst van Pep Guardiola. Men dacht niet dat het nog beter kon nadat ze de treble gepakt hadden”, vertelt de ex-doelman.

“Toch zijn ze nog even ongenaakbaar en weer goed op weg een onvergetelijk jaar af te werken. De manier waarop ze alle records breken is indrukwekkend. Het is al uitzonderlijk om één treble te pakken. Het zou me verbazen moest het nog eens lukken, maar als ik ze zie spelen gaat het wel die richting uit.”

“Het motto van de club luidt Mia san Mia. Ze willen niets anders dan het beste naar boven halen.”

Kan de prestatie van Guardiola nog straffer genoemd worden als die van zijn voorganger Jupp Heynckes? “Eigenlijk wel. Tenslotte zit Guardiola pas sinds de zomer bij de club. Hij heeft nieuwe jongens aangebracht en oudere spelers op een andere positie laten voetballen. Er is veel veranderd, zo niet alles. Als je er dan in slaagt om zo’n prestatie neer te zetten, dat is surrealistisch.”

De motivatie die de troepen van de Beierse club blijven opbrengen is ongezien in de voetballerij. “Ondanks de vedettestatus van de jongens zie je dat ze altijd maar meer willen. Dat typeert Bayern München, aldus Vande Walle. “Het motto van de club luidt Mia san Mia wat zoveel betekent als Wij zijn Wij. Ze willen niets anders dan het beste naar boven halen. Op elk gebied de strafste zijn.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties