Eden treedt ook naast het veld stilaan in Zlatans voetsporen

Eden treedt ook naast het veld stilaan in Zlatans voetsporen
Foto: © Photonews

Eden Hazard en Zlatan Ibrahimovic kijken elkaar vanavond in de ogen. Hoe dicht leunt de Rode Duivel al aan tegen de steraanvaller van PSG inzake mediabekendheid, populariteit en merchandising? Onze redactie nam de impact van deze twee heren naast het veld onder de loep.

Zowel Ibrahimovic als Hazard zijn verbonden aan de Amerikaanse kledinggigant Nike. Terwijl de kledingsponsor grootse internationale plannen met de Rode Duivel smeedt, gaat het managementteam met de Zweedse spits nog een stapje verder.

Nike ontwikkelde de hashtag #DareToZlatan die als opschrift wordt gebruikt voor artikelen van het gelijknamige kledingmerk. De bedoeling is om iets te doen dat onmogelijk lijkt of waarmee je grenzen verlegt. Kortom, in de voetsporen treden van Zlatan.

Toch komt ook de merchandising rond Eden Hazard stilaan op toerental. Reclamemakers zijn wild van de Chelsea-boy, net als Nivea Men. De cosmeticaproducent lanceerde onlangs een nationale campagne met de broer van Thorgan als uithangbord.

Wat de sociale media betreft liggen de krachtsverhoudingen verdeeld. Op Facebook moet Hazard - die uiteraard nog een lange carrière voor de boeg heeft - het onderspit delven. Zijn officiele fanpagina doet het met met 'maar' 4,5 miljoen fans minder goed dan de 13 miljoen die Ibrahimovic haalt.

Op Twitter tot slot wint onze landgenoot het pleit van zijn Zweedse collega. Hazard rondde niet zo lang geleden de kaap van twee miljoen volgers. Daarmee doet de aanvaller van The Blues stukken beter dan Ibrahimovic die net onder het miljoen zit. Eerlijkheidshalve moeten we er wel bij vertellen dat de international vooralsnog geen fervent twitterbeest is.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties