Standard en Duchâtelet: huwelijk of scheiding?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 14 reacties
Standard en Duchâtelet: huwelijk of scheiding?
Foto: © Photonews

Roland Duchâtelet en Standard zaten enkele maanden geleden nog op ramkoers. De excentrieke voorzitter suste destijds de fans door te stellen dat hij de club wil verkopen. Maar is dat nog steeds het geval?

Door Cédric De Volder

De Vurige Stede stond letterlijk in vuur en vlam in het tussenseizoen. De fans pikten de politiek van Roland Duchâtelet niet langer en vreesden voor het voortbestaan van hun club. Een vertrek van de zakenman leek dan ook onafwendbaar. "Ik zoek een geschikte overnemer en zal de club verkopen", liet hij destijds optekenen.

Maar sindsdien is er - in de bestuurskamer althans - bitter weinig veranderd. Duchâtelet heeft de touwtjes op Sclessin nog steeds stevig in handen. Bovendien zorgen de uitstekende resultaten ervoor dat ook de fans zich koest houden. "Er wordt gewerkt aan een overname", liet de voorzitter onlangs nog optekenen. De gesprekken met kandidaat-overnemers zijn aan de gang. Alles ligt op schema."

Maar schijn kan bedriegen. Duchâtelet zette ondertussen zijn veroveringskoers door Europa verder en stampte enkele satellietclubs uit de grond voor de Rouches. In Engeland zullen ze het wellicht niet graag horen, maar Charlton is het kleine zusje van Standard. En niet andersom. En bovendien: waarom zou de Limburger een succesvolle Belgische club verkopen?

Het lijkt er dus op dat Duchâtelet in het tussenseizoen vooral tijd heeft gewonnen bij de fans. Ondertussen staat er opnieuw een blok in Luik. En ook de contractverlenging van Guy Luzon is een teken aan de wand. Beide heren hadden - na de omsteden aanstelling van de Israëliër - hun lot quasi aan dat van elkaar verbonden. Dus blijft Duchâtelet nog minstens twee jaar de plak zwaaien op Sclessin?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties