STVV-manager: "Zo snel mogelijk eindronde halen"

Nicola Cantoro
| 6 reacties
STVV-manager: "Zo snel mogelijk eindronde halen"
Foto: © SC

Sint-Truiden staat momenteel op drie punten van leider Westerlo in tweede klasse en doet weer volop mee voor de titel na een heel sterke 25 op 27 na de winterstop. Al moet het optimisme wat getemperd worden. "Wij hebben momenteel nog niets in handen", zegt STVV-manager Philippe Bormans.

Door een 3 op 15 zakte Sint-Truiden eind 2013 weg in de rangschikking. Daarna herstelde het zich en nu staan de Kanaries knap derde, op twee punten van Eupen en drie van Westerlo. “We hebben dit seizoen nooit echt op kop gestaan. We hebben de punten vooral in de heenronde op domme plaatsen laten liggen. Kijk naar de match tegen Brussels, onze laatste verloren match. Toen hebben we het in het slot nog dom weggegeven”, zegt STVV-manager Philippe Bormans.

Die match dateert al van 12 januari. Sindsdien hebben de Kanaries niet meer verloren. “We hebben bijna alle topmatchen gewonnen. Thuis tegen Westerlo en Moeskroen. Uit tegen Eupen... Nu zullen we gaan zien wat het uiteindelijk zal worden dit seizoen. Wij moeten nu nog vier topmatchen spelen tegen hele sterke teams.”

“We willen nu zo snel mogelijk die eindronde vast hebben”

Ook de titel is terug haalbaar voor de Limburgers. Al wordt het wel niet makkelijk met nog vier matchen voor de boeg. “Wij geloven zeker nog in de titel. In eerste instantie willen we nu zo snel mogelijk die eindronde vast hebben. We hebben nog niets vast op dit moment. En als we de eindronde vast hebben dan kunnen we verder kijken. We kijken alles match per match en we zien wel waar het schip strandt.”

En de eerstvolgende match zou wel eens beslissend kunnen zijn voor het al dan niet behalen van de eindronde. “Wij staan momenteel eerste in de derde periode. Maar als Lommel, die op vijf punten volgt voor de derde periodetitel, die titel nog pakt, dan spelen zij de eindronde en niet de vierde in de stand. Wij staan momenteel derde in de reguliere competitie, maar Moeskroen heeft maar twee punten minder. Wij spelen dit weekend op Moeskroen, dus dat wordt een cruciale match met het oog op de eindronde.”

“Wij zijn de meest efficiënte ploeg in tweede klasse”

Sint-Truiden heeft op dit moment drie punten minder dan Westerlo. Als de ploeg van Yannick Ferrera op het einde van het seizoen evenveel punten telt dan de Westelboys, dan zal in alle waarschijnlijkheid toch Westerlo kampioen spelen.

“In eerste instantie wordt dan gekeken naar gewonnen matchen. In principe staan we daarin dan gelijk aangezien we nu één gewonnen match en drie punten minder hebben. In tweede instantie wordt dan gekeken naar het aantal gemaakte doelpunten. Daarin doen Westerlo en Eupen veel beter omdat wij de meeste matchen met het kleinste verschil winnen. Wij zijn de meest efficiënte ploeg in tweede klasse”, lacht de manager.

Ook in Limburg wachten ze vol ongeduld de licentie voor eerste klasse af. “Ook ik wacht vol spanning af op het verdict omtrent de licentie. De uitspraak daarvan zal pas volgende week zijn omdat ze vrezen voor acties van supporters. Maar wij hebben daar wel een heel goed gevoel bij. In principe zou dat geen problemen mogen geven”, besluit de STVV-manager.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 12/05 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties