"De Sutter is een alternatief voor Benteke"

"De Sutter is een alternatief voor Benteke"
Foto: © Photonews

Iedereen spreekt sinds gisteren over Michy Batshuayi als vervanger voor Christian Benteke. Daarbij wordt volgens Sporza-commentator Peter Vandenbempt echter Tom De Sutter over het hoofd gezien.

Vandenbempt denkt echter ook dat de Standard-spits de beste papieren heeft. "Michy Batshuayi is – als hij kan bevestigen wat hij dit seizoen al getoond heeft – denk ik de eerste optie om het gat in de selectie op te vullen", aldus Vandenbempt bij Sporza. "Voor Wilmots ook, denk ik. Maar goed presteren in België is 1, zegt Wilmots. Internationaal is heel wat anders en dat heeft Batshuyi nog niet gedaan, tenzij je die paar wedstrijden in de Europa League zou meetellen."

"Het valt dus te bezien of Wilmots dat genoeg vindt. Ik denk dat hij eens in zijn kern zal kijken en heel erg rekening zal houden met Kevin Mirallas als diepe spits, ook al is dat een ander type."

Maar Vandenbempt brengt zelf nog een andere optie naar voor. "Een eventueel alternatief als enige spits in een 4-3-3 is – en daar wordt weinig over gesproken – Tom De Sutter. Hij is het gewend om zo te spelen. Als hij ontploft in de play-offs, weet je maar nooit. Het is al een hele poos geleden dat hij nog opgeroepen is, maar hij is een targetman die een bal kan bijhouden en een flankvoorzet kan binnenkoppen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties