Ex-aanvaller Vandenbergh heeft een voorkeur: "Vossen verdient een WK-selectie"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 54 reacties
Ex-aanvaller Vandenbergh heeft een voorkeur: "Vossen verdient een WK-selectie"
Foto: © Photonews

De een zijn dood is de ander zijn brood luidt het gezegde. En dat geldt - hoe groot de aderlating om het uitvallen van Christian Benteke ook is - voor een aantal spitsen in ons Belgenlandje. Voetbalkrant.com legde gewezen aanvaller van de Rode Duivels Erwin Vandenbergh enkele namen voor.

“De blessure is in de eerste plaats erg voor Benteke zelf", steekt Vandenbergh van wal. “Een WK maak je als speler niet altijd mee. In tweede instantie is zijn afwezigheid een groot verlies voor de nationale ploeg. Hij was een vaste waarde en iemand waarop ze rekenden in de spits. Ach het hoort erbij. Blessures heb je nooit in de hand.”

Ligt de weg naar een basisplaats nu open voor Lukaku? “Ik vermoed van wel. Wilmots heeft nog enige tijd om zaken uit te proberen. Dat is misschien het enige pluspunt aan het feit dat de blessure niet dichter bij het kampioenschap komt. Lukaku is aan een sterk seizoen bezig en momenteel de best mogelijke vervanger.”

Batshuayi-Vossen

Hoe dan ook moet er minstens één vervanger mee naar Brazilië en dan komen we snel terecht bij twee namen. “Het zijn twee totaal verschillende types die je niet met elkaar kan vergelijken. Batshuayi heeft geen ervaring met de nationale ploeg in tegenstelling tot Vossen die er al eens bij was. Hij weet hoe het reilt en zeilt bij de Duivels.”

“De Sutter is iemand die qua speelstijl en gestalte sterk tegen Benteke aanleunt”

"Wilmots kan zijn systeem nu moeilijk omgooien. Dat speelt in het nadeel van Vossen die je niet diep vooraan kan zetten. Een Batshuayi kan je in principe nog op meerdere posities uitspelen.”

De Sutter-Origi

Mogen andere jongens nog dromen van WK-deelname? "De Sutter is wel iemand die qua speelstijl en gestalte sterk tegen Benteke aanleunt. Hij kan eventueel nog mee, maar eerlijk gezegd denk ik dat het stopt bij de vorige twee.”

In de aanwezigheid van drie centrumspitsen gelooft Vandenbergh niet. “Neen, dat verwacht ik niet. Volgens mij wordt het Batshuayi of Vossen. Als ik moet kiezen vind ik dat Vossen het verdient om erbij te zijn.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties