Ferrera onder de indruk van prestaties voormalig Club-spits: "Bacca is top in Spanje"

Jordy Ferket
| 5 reacties
Ferrera onder de indruk van prestaties voormalig Club-spits: "Bacca is top in Spanje"
Foto: © SC

Carlos Bacca maakt indruk in de Primera Division. De Colombiaan wist in zijn debuutseizoen al veertien keer te scoren. Straffe prestatie van de voormalig Club Brugge-spits. Dat is ook de Spaanse Belg Manu Ferrera niet ontgaan.

Carlos Bacca draait een goed seizoen bij Sevilla. Veertien goals in de competitie en ook tegen Real Madrid deed hij de netten twee keer trillen”, zei Ferrera aan Voetbalkrant.com. “Prachtige prestatie van de aanvaller.”

“Veertien goals in Spanje. Dat is een prachtige prestatie”

Met zijn prestaties verrast hij toch menig voetballiefhebber. “Als ik eerlijk ben, had ik niet verwacht dat hij het zo goed ging doen. Hij heeft me aangenaam verrast. Want Sevilla is toch een subtopper in Spanje. In het begin was hij niet echt titularis, maar de laatste maanden heeft hij zijn plaats in het basiselftal afgedwongen. Bovendien scoort hij nog.”

Net als bij Brugge maakt hij indruk met zijn typische kwaliteiten. “Die zijn nog altijd dezelfde. Hij scoort makkelijk doelpunten en hij is gevaarlijk in de zestien meter van de tegenstander. Daarnaast maakt hij ook veel progressie. Bijna elke week speelt hij tegen topverdedigers en daar word je beter van. Ook het spel is beter, maar dat is logisch met de spelers rond hem.”

“De wereldtoppers spelen bij Real, Atlético en Barça. Bacca is dus gewone top, nog geen wereldtop”

De Colombiaan krijgt veel lof in de Spaanse media. Ook Ferrera is vol lof. “Bij de drie grote ploegen in Spanje heb je de echte topspelers. Daar net onder heb je de spelers van clubs als Valencia, Bilbao en Sevilla. Hij is dus top in Spanje, nog geen wereldtop. Dat zijn de mannen van Barça, Real en Atlético.”

Waar ligt de toekomst van Bacca ? “Je weet natuurlijk niet of hij nog bij Sevilla zal spelen, want net als vele Spaanse clubs kampen ze daar met financiële problemen. Waarschijnlijk is hij bij een goed bod gewoon weg.”

“Bij een goed bod is hij gewoon weg”

Ferrera gelooft echt in de Colombiaan. “Als hij bij Sevilla blijft, dan zal hij zijn prestaties wel kunnen bevestigen. Daar heb ik veel vertrouwen in.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties