Hasi doet oproep naar zijn spelers: "Ik wil grinta zien"

Hasi doet oproep naar zijn spelers: "Ik wil grinta zien"
Foto: © Photonews

Besnik Hasi kreeg vrijdagmiddag heel wat kritische vragen naar het hoofd geslingerd. Vooral over de tactiek in de eerste helft tegen Standard, maar ook over de topper tegen Club Brugge. En daarin ziet Hasi geen andere uitweg meer: "We moeten winnen."

Johan Walckiers in Anderlecht

Eerst en vooral werd er nog eens teruggekomen op de prestatie tegen Standard. De eerste helft van Anderlecht was ondermaats, de tweede - met twee spitsen - veel beter. "Niemand hier kan mij verzekeren dat we met twee spitsen niet 3-0 hadden achtergestaan bij de rust", repliceerde Hasi. "Daar ben ik dus niet mee. De bedoeling was eigenlijk om met Massimo Bruno achter de diepe spits te gaan spelen. Dat heeft hij nogal goed gedaan, maar toen werd hij ziek en moesten we onze plannen omgooien. We hebben dan beslist om met een extra middenvelder te gaan spelen. En zo slecht was dat ook niet, want behalve een schot van Mpoku, een kans voor Carcela en de goal hebben we niets weggegeven."

Op Standard wou ik met Bruno als tweede spits spelen

Wel krijgt ook Hasi nu af te rekenen met de manier waarop hij zijn elftal omgooide na de goede prestatie tegen Oostende. "Ik wil de spelers op hun beste posities uitspelen. Veranderen doe ik niet graag, maar het was een tactische keuze", verklaarde hij. "Of Najar het probleem op het middenveld kan oplossen? Voor mij is hij een rechterflankaanvaller. We hebben een onevenwicht in het middenveld, maar we zullen zien hoe we dat oplossen. Wat de beste positie van Tielemans is? Voor mij is dat momenteel de nummer 8, maar hij kan op de 10 ook spelen. En ja, hij is voor mij een basisspeler."

Mbemba, die terug helemaal fit is, zou ook een alternatief op het middenveld kunnen zijn. "Inderdaad, we bekijken dat ook. Hij kan de twee posities aan. Hij is snel en heeft een goede recuperatie van de bal", zei Hasi die ook wat kritiek had op de oudere jongens. "Toen het tegen Standard niet liep, hoop je dat de ervaren spelers doen wat er gevraagd werd. Maar dat is niet gebeurd", verwees hij vooral naar Kljestan en Gillet.

Zoveel te beter dat Club zich als favoriet ziet

En als Hasi op één zaak jaloers is na de wedstrijd tegen Standard, dan is het wel de grinta die de Rouches lieten zien. "Dat wil ik bij ons ook zien: de wil om te winnen. Om een voorbeeld te geven: bij de goal staan wij met 4 tegen 2 en toch scoren ze. Op het einde heeft Cyriac een uitstekende kans om te scoren, maar ineens werpen twee verdedigers zich met gevaar voor eigen lijf in de baan van het schot. Dat is de mentaliteit die ik wil zien."

Tegen Club Brugge won Anderlecht eerder in eigen huis met een 4-4-2. Winnen is nu het belangrijkste, op welke manier ook, maar Club Brugge lijkt met heel wat zelfvertrouwen af te zakken. "Zoveel te beter dat ze zichzelf als favoriet zien", grijnsde Hasi. "En de resultaten geven hen ook gelijk. Maar we zijn nog altijd Anderlecht en we spelen thuis. Dat moet je dus niet overdrijven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties