Manager Benteke kijkt vooruit: "Door te huilen kom je nergens"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 5 reacties
Manager Benteke kijkt vooruit: "Door te huilen kom je nergens"
Foto: © Photonews

Groot drama toen gisteren bekend raakte dat Chrsitian Benteke het WK in Brazilië moet laten schieten. Een dag later heeft de Rode Duivel de eerste klap na zijn zware achillespeesblessure verteerd. "Door te huilen kom je nergens", vertelt zijn manager Kismet Eris.

De Rode Duivel scheurde zijn achillespees op training bij Aston Villa. "Hij ging op doel schieten toen hij een geluid hoorde. Hij dacht dat iemand hem langs achteren tackelde. Ze konden het horen tot aan de middellijn", zegt zijn zaakwaarnemer tegenover VTM Nieuws.

Benteke wacht nu een zware revalidatie van minimum zes maanden. "Het gaat mentaal goed met hem, door te huilen kom je nergens", aldus Eris. "Je kunt er niets aan doen, je moet vooruitkijken en de beste manier zoeken om dit op te lossen."

Probleem = oplossing

Inmiddels heeft ook bondscoach Marc Wilmots gereageerd op het uitvallen van de spits. "Ik heb Christian gisteren de hele dag aan de lijn gehad. We hebben samen gewacht op de definitieve diagnose. Voor hem betekent dit dat hij alles op zijn revalidatie moet zetten, terwijl ik vast houd aan mijn motto ‘probleem = oplossing’. Ik zal in de komende weken de scouting nog intensifiëren."

"Aan Christian zelf wil ik dit nog zeggen: Christian, bedankt voor je inzet tijdens de kwalificatie en wij zullen er in Brazilië alles aan doen opdat je trots op ons kan zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties