Preud'homme vergeet niet: "In Anderlecht geklopt door buitenspeldoelpunten"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 62 reacties
Preud'homme vergeet niet: "In Anderlecht geklopt door buitenspeldoelpunten"
Foto: © SC

Zondag staat de klassieker tussen RSC Anderlecht en Club Brugge op het programma. De topper heeft deze keer zelfs een beetje extra pigment. "Club kan Anderlecht uit de titlrace boksen, maar daar zijn we helemaal niet mee bezig", aldus Michel Preud'homme.

Cédric De Volder in Brugge

RSC Anderlecht speelt zondag met het mes op de keel tegen een frivool en ontspannen Club Brugge. Maar als het een opsteker mag zijn voor de hoofdstedelingen: het laatste verlies van blauw-zwart dateert van 26 januari jongstleden. Op het veld van... Anderlecht. "Ik herinner me die wedstrijd nog heel goed", legt Michel Preud'homme uit. "Vooral onze eerste helft was slecht, maar na de pauze kregen we ook enkele kansen. Club werd in het Astridpark geklopt door buitenspeldoelpunten. We speelden niet goed, maar het kon evengoed 0-0 zijn."

Na dat verlies begon de blauw-zwarte motor pas echt te draaien. Het spelniveau van Club ging stelselmatig de hoogte in. Het zwalpende schip van toen is ondertussen titelkandidaat nummer één. "We hadden nog wel goede momenten", lacht de Luikenaar. "In mijn ogen liggen Club, Standard en Anderlecht enorm dicht bij elkaar. Of een overwinning van Club het einde van de paars-witte titeldroom betekent? We kunnen inderdaad een mooi kloofje slaan. Maar de omgekeerde wereld bestaat ook: Anderlecht kan inlopen, hé."

"Wat is een goed moment eigenlijk?"

"Er wordt gezegd en geschreven dat Anderlecht in een mindere periode zit", gaat Preud'homme verder. "Maar ik wil niet spreken van een goed moment. Het is altijd lastig voetballen in Anderlecht. En wat is dat eigenlijk: een goed moment? In mijn ogen is dat blabla. Ik wil dan ook geen uitspraken doen over de wedstrijd. De rekening wordt achteraf gemaakt. En de titel? Het is normaal dat mensen daarover spreken als we op twee punten van de leider staan, hé."

De blauw-zwarte spelersgroep leeft nochtans op een wolk na de 5-1-overwinning van afgelopen vrijdag tegen Sporting Lokeren. "Maar ik heb geen gemakzucht ondervonden op training", besluit Preud'homme. "Ik heb mijn spelers dus helemaal niet moeten temperen. Pas op: de jongens moeten blij zijn na een overwinning, hé. Maar de concentratie was de voorbije dagen aanwezig."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties