Update: Standard eist vrijspraak, maar één speeldag voor Carcela

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 24 reacties
Update: Standard eist vrijspraak, maar één speeldag voor Carcela
Foto: © Photonews

Standard haalt het onderste uit de kan om Mehdi Carcela niet geschorst te zien worden. Pierre Locht eiste vanmiddag bij de Beroepscommissie zelfs de vrijspraak omwille van procedurefouten. Het mocht niet baten. De middenvelder wordt twee speeldagen geschorst, waarvan eentje met uitstel.

Pierre Locht heeft het natuurlijk om de gebeurtenissen van eerder deze week. De team manager - intussen aangesteld als gerechtigd correspondent van de Rouches om te mogen pleiten - werd immers niet toegelaten bij de Geschillencommissie. Reden: Locht was niet bevoegd om te pleiten.

En daar kon Standard niet mee lachen. "Ik heb intussen alle beslissingen van de Geschillencommissie van dit seizoen onderzocht", aldus Locht tegenover Belga. "In 29 gevallen is er ook sprake van twijfel omtrent het geldige mandaat van de verdediging. Standard wil dan ook dat dit nader wordt onderzocht en dat er niet langer met twee maten en twee gewichten wordt gewerkt."

Maar het mocht allemaal niet baten. De Geschillencommissie gaf Mehdi Carcela vanmiddag twee speeldagen schorsing, waarvan één met uitstel. "Op de beelden is duidelijk te zien dat de speler het been terugtrekt", luidt de uitleg. "Bovendien kon Anthony Vanden Borre de wedstrijd vervolmaken." Carcela mist de partij tegen KRC Genk, maar kan vanavond gewoon spelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties