'Oskaar van de Week': Marouane Fellaini

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 16 reacties
'Oskaar van de Week': Marouane Fellaini
Foto: © Photonews

Het was me het weekendje van de fopduiken en andere vallende sterretjes en zwanen wel. Op verschillende velden vierde de kwalijke trend van de schwalbe en het matennaaien weer hoogtij. Deze week nemen de ferry richting Groot-Brittannië.

De laatste seizoenen is de schwalbe ingeburgerd geraakt in het profvoetbal. Een aanvaller moet bij wijze van spreken eerst een duikexamen afleggen vooraleer hij een lucratief contract kan tekenen bij een voetbalclub. Vandaar reikt Voetbalkrant.com de 'Oskaar van de Week' uit. Deze week gaan we op bezoek in Manchester.

Rustig weekendje op de Belgische velden

Maar eerst eventjes iets anders. Op de Belgische velden was er immers amper een schwalbe te bespeuren. Enkel Benjamin Mokulu liet zich eventjes van zijn slechtste kant zien. In de partij tussen Cercle Brugge en KV Mechelen kreeg de aanvaller van Malinois een duwtje in zijn rug. Mokulu besliste dan maar om tegen de grond te gaan.

Maar vooral de manier waarop was allesbehalve koosjer. Mokulu ging immers met een schreeuw van jewelste - in het lege Jan Breydelstadion duidelijk te horen overigens - tegen de mat. Enkele seconden later passeerde het leer het geschaafde lichaam van Mokulu en sprong de aanvaller recht om verder te voetballen.

De elleboog van Marouane

Maar de 'Oskaar' gaat deze week naar Marouane Fellaini. De Rode Duivel liet zich bij Manchester United dan wel niet opmerken met een schwalbe, maar deelde in de partij wederom een elleboogstoot uit. Het begint stilaan een nare gewoonte te worden bij de voormalige sterkhouder van Standard.

Deze keer was Dan Gosling het slachtoffer van dienst. Fellaini kreeg de voorbije weken al een pak kritiek over zich heen na enkele vermeende elleboogjes. De FIFA liet bovendien al weten op het WK streng op te treden tegen dergelijk spelbederf. Veranderen, Marouane!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties