Rednic ontslaan, of toch maar niet?

Mattias Verhaeghe
| 39 reacties
Rednic ontslaan, of toch maar niet?
Foto: © SC

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

De crisis bij AA Gent bereikt stilaan een dieptepunt. De kans is groot dat coach Mircea Rednic vanmiddag zijn koffers mag pakken. Rednic staat nog maar sinds oktober aan het roer bij de Buffalo's.

PRO

Het seizoen van Gent kan je allerminst geslaagd noemen. De resultaten waren niet goed en na een heropleving op het einde van de reguliere competitie greep Gent net naast een plaats in play-off 1. Sindsdien haalde Gent nog geen enkel punt in play-off 2 tegen Oostende en Lierse.

Rednic zou niet goed in de groep liggen. Een deel van de spelersgroep gaf al aan niet verder te willen met de Roemeen. En resultaten halen met een kern en een trainer die niet op een lijn lopen is toch wel moeilijk.

De relatie met Ivan De Witte zou verzuurd zijn. Na de verloren wedstrijd tegen Oostende vorig weekend kreeg Rednic de wind van voor van De Witte, en dat in een voltallige kleedkamer. Als het gezag van de trainer verdwijnt, kan hij beter vertrekken.

Rednic blijft nooit lang bij een club. AA Gent is voor de Roemeen al de zestiende club sinds 2000. Voor Rednic dus slechts een club in een lange lijst.

CONTRA

Is het de moeite waard een coach te ontslaan op enkele wedstrijden van het einde van het seizoen? Een trainerswissel heeft niet altijd effect, kijk maar naar Ferrera bij Genk. Het moet vooral van de spelers zelf komen.

Rednic staat nog geen volledig seizoen aan het roer bij de Buffalo’s. Misschien heeft hij nog wat meer krediet en tijd nodig om een ploeg op te bouwen. Maar dat is het lot van een trainer.

De spelerskern is kwalitatief niet sterk genoeg. Met enkele goede transfers is Rednic zeker in staat om een stevige ploeg te bouwen. Maar dan moeten die transfers er wel komen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties