Balette neemt over: "Open kaart met Rednic gespeeld"

Balette neemt over: "Open kaart met Rednic gespeeld"
Foto: © Photonews

Peter Balette is de nieuwe hoofdtrainer van AA Gent. "Vorige week was hij nog niet happig, maar uiteindelijk heeft hij toegestemd om de club te helpen", aldus voorzitter De Witte. De nieuwbakken hoofdcoach geeft toe dat het een moeilijke beslissing was.

Aernout Van Lindt in Gent

"Voorlopig kiezen we tot het einde van het seizoen voor Peter Balette als nieuwe hoofdtrainer. Daarna zien we wel wat er zal gebeuren", aldus voorzitter De Witte. "Vorige week was Balette nog niet happig om de job aan te nemen, maar nu heeft hij beslist om de functie aan te nemen. Wie volgend jaar onze coach is? Geen idee, dat gaan we moeten beslissen in overleg met Peter en Bernd. We kiezen er nu voor om de hopelijk nog acht wedstrijden van play-off 2 af te ronden. Daarna gaan we de toekomst voorbereiden."

De nieuwe coach zelf beaamde dat: "Het was een heel moeilijke beslissing, misschien de moeilijkste vraag uit mijn trainerscarrière. Ik zei in een eerste fase meteen neen, maar na een gesprek met Mircea heb ik tegen het bestuur gezegd dat als ik kon helpen, ik dat wou doen." Het gesprek met Rednic was belangrijk voor Balette: "Hij zei me om me tot de laatste dag als een prof te gedragen."

"Meteen aan de slag gaan"

En dus is het nu tijd om vooruit te kijken: "We moeten nu vooruit kijken. We moeten er nu voor gaan en nu meteen aan de slag gaan. Daar beginnen we mee om 14.15 uur", refererend naar de eerste training van Balette als hoofdcoach. "We moeten dat wat onmogelijk is nu positief opvatten. Als ik zeg dat we vier matchen gaan spelen, dan denk je dat ik die wil afhaspelen en dat ik geen ambitie wil tonen. De uiteindelijke beslissingen zullen bij mij liggen, maar ik zal zoals ik altijd al heb gedaan met mijn assistenten ook nu nauw samenwerken en veel communiceren met Bernd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties