Tine de Caigny (Club Brugge) wil met U19 Duitsland kloppen

Tine de Caigny (Club Brugge) wil met U19 Duitsland kloppen
Foto: © SC

Morgenvroeg om 11 uur is er de clash tussen België en Duitsland bij de U19. Inzet: een stekje op het EK in Noorwegen. De jonge Red Flames hebben alvast vertrouwen.

Aernout Van Lindt in Brussel

Dat het niet makkelijk wordt, weten de Flames maar al te goed. "Tegen Duitsland mag je niet achterkomen, dan wordt het heel moeilijk", aldus Tine de Caigny van Club Brugge. "We mogen dus geen goal tegen krijgen en zullen zelf moeten knallen."

"Ze niet laten spelen tussen de ruimtes"

"Duitsland is een voetballende ploeg, het zal dus iets helemaal anders zijn dan de vorige twee wedstrijden. Het zal zaak zijn om ze niet te laten spelen tussen de ruimtes", weet de Caigny. "We moeten ze in blok proberen op te vangen. Ze hebben een aantal stevige speelsters, maar wij hebben ook een sterke, krachtige ploeg die er 90 minuten kan voor gaan."

En wie weet wat er dan mogelijk is? "We hebben vertrouwen. In de voorbereiding verloren we een paar keer en nu kwamen we twee keer op achterstand in deze ronde, maar hebben we dat kunnen rechtzetten. Dat geeft ons een goed gevoel. De motivatie is nu echt 100% om er morgen iets van te maken. Als we onze kansen kunnen afmaken, mogen we met vertrouwen uitkijken naar deze partij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties