Statistieken bewijzen het: Eden Hazard beste jongere in Premier League

Statistieken bewijzen het: Eden Hazard beste jongere in Premier League
Foto: © Photonews

Eden Hazard werd uitgeroepen tot beste jongere in de Premier League. Terecht? Meer dan terecht, als we zijn statistieken eens overlopen.

Door Aernout Van Lindt

Voor het toekennen van de prijs houdt men rekening met speler in de Premier League van maximaal 23 jaar. Wij snorden even voor jullie op hoe Hazard op een aantal gebieden scoorde in die leeftijdscategorie.

Goals: 1e

Qua aantal doelpunten is Eden Hazard de beste van de klas bij de spelers onder de 23 jaar. Hij totaliseerde in de competitie dit jaar al 14 doelpunten. Opmerkelijk: Lukaku en Benteke volgen met 13 en 10 doelpunten op zilver en brons in deze statistiek. Hazard presteert dus wel als flankspeler beter dan een aantal echte spitsen.

Assists: 3e

Niet alleen zorgde Hazard dit jaar al voor 14 doelpunten, hij totaliseerde ook nog eens 7 assists. Ramsey en Eriksen hebben er weliswaar acht getotaliseerd, maar Eden staat ook hier dus tussen het schoon volk. Ook Coutinho en Henderson gaven 7 assists, onder anderen Romelu Lukaku heeft er zes.

Doelgerichtheid: bij de toppers

Van de spelers die dit jaar meer dan 50 schoten op doel loste, is ook hier Eden Hazard de meest efficiënte. 62% van zijn schoten gingen binnen het kader. Ook hier weer op zilver: Romelu Lukaku, met 61%.

Belangrijke passes: 1e

Hazard heeft dit seizoen al niet minder dan 80 belangrijke passes afgeleverd. Daarmee staat hij mijlenver boven de rest: Coutinho volgt met 57 op de tweede stek.

Ook qua gelukte passes staat Hazard overigens bij de toppers. Van allemaal staat hij met 83% 'pas' 35e, maar velen boven hem gaven natuurlijk maar een schrijntje van het aantal passes die de Rode Duivel dit seizoen verstuurde.

Duelkracht: 2e

Qua aantal gewonnen duels staat Eden Hazard tweede - na die andere Belg Christian Benteke overigens - met bijna 250 gewonnen duels. Bovendien werd hij niet minder dan 86 keer foutief tegengehouden, waar hij ook de koploper is bij de jeugd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties