Schwarzer: "Courtois of Cech? Blij dat ik die keuze niet moet maken"

Schwarzer: "Courtois of Cech? Blij dat ik die keuze niet moet maken"
Foto: © Photonews

Thibaut Courtois knikkerde Chelsea gisteren uit de Champions League. De Rode Duivel wordt nu al maandenlang bedolven onder de lovende commentaren. Mark Schwarzer doet er dan maar een schepje bij.

En de Australische doelman weet waarover hij spreekt. De 109-voudig Australisch international - intussen afgezwaaid bij the Socceroos nota bene - maakt immers zijn debuut in het profvoetbal twee jaar vooraleer Thibaut Courtois het levenslicht zag. Tegenwoordig is de 41-jarige goalie stand-in voor Petr Cech bij Chelsea. Al beseft hij zelf maar al te goed dat er niets te beginnen valt tegen Courtois en Cech.

"Het zijn allebei doelmannen van absolute wereldklasse", aldus Schwarzer in de Engelse media. "Wie er volgend seizoen tussen de Londense palen zal staan? Geen idee, maar ik ben tevreden dat ik die keuze niet moet maken. Al mogen we niet vergeten dat Cech nog niet afgeschreven is, hé. Petr is amper 31 jaar oud en heeft nog enkele mooie jaren in het verschiet liggen."

Zou me niet verwonderen als Courtois contractverbetering krijgt aangeboden

Al wil Schwarzer ook de loftrompet bovenhalen om Courtois te bespelen. "Ik snap waarom Chelsea hem destijds heeft binnengehaald. Hij was ook tegen ons uitstekend. Het zou me dan ook niet verwonderen als hij een contractverbetering zal aangeboden krijgen. Eén ding weet ik zeker: Courtois heeft een hele mooie carrière voor zich liggen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties