Nuytinck is weer de oude: "Ik zit gewoon goed in mijn vel"

Nuytinck is weer de oude: "Ik zit gewoon goed in mijn vel"
Foto: © Photonews

Op Bram Nuytinck wordt zondag gerekend om de Brugse spitsen het zwijgen op te leggen. Onder Besnik Hasi werd de Nederlander weer belangrijk. Dat vertrouwen miste hij onder Van den Brom.

Johan Walckiers in Anderlecht

Met de titel in het achterhoofd ziet Nuytinck Anderlecht verplicht om de drie punten te gaan zoeken in Brugge. "Iedereen weet in wat voor situatie we zitten. We kunnen die drie punten goed gebruiken", aldus de Nederlander. "We hebben altijd nog geloofd in de titel, zelfs toen de buitenwereld ons afschreef. Tegen elkaar zeiden we echter dat met die play-offs alles nog mogelijk was."

"Dat we afgeschreven werden, lag ook aan onszelf. We lieten overal punten liggen, maar revanchegevoelens hebben we niet. Ik alvast toch niet", zei de verdediger die zijn coach deze week zag verlengen. Maar een extra motivatie zou hij dat niet noemen. "We zijn al gemotiveerd. Het is wel goed dat er duidelijkheid geschept is, maar Besnik loopt hier al jaren mee. Die kent elke speler. We moeten ons niet extra bewijzen voor hem. In die optiek verandert het niets."

We hebben al vaker in een heksenketel gespeeld

Voor Nuytinck veranderde er wel iets, want onder Hasi werd hij weer onbetwist titularis. "Ik zit gewoon goed in mijn vel. Toen ik weer begon te spelen, kwam dat automatisch en dat zag de trainer ook. Hij gaf me vertrouwen en dat heb ik wel nodig, zoals elke voetballer trouwens."

En met Mbemba kreeg hij een nieuw maatje in de verdediging. "Er is niet zoveel verschil met Cheikhou hoor. Ze zijn allebei snel en atletisch. Enkel qua communicatie is er een verschil: met Cheikhou ging dat in het Engels, met Chancel in het Frans. Maar het is nu ook niet zo dat je tijdens een wedstrijd volzinnen naar elkaar staat te roepen."

Zondag wordt er een heksenketel verwacht in het Jan Breydel. "We hebben wel vaker in een heksenketel gespeeld. Daar laten we ons niet door van de wijs brengen. We weten wat ons te wachten staat", besloot Nuytinck.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties