"Van Gaal heeft problemen met topspelers"

"Van Gaal heeft problemen met topspelers"
Foto: © Photonews

Louis van Gaal wordt volgens de Engelse pers volgende week al voorgesteld als de nieuwe coach van Manchester United. De Nederlandse bondscoach wordt door ex-werknemers omschreven als een harde, maar correcte man.

Zo ook door Mehmet Scholl, die ook wel problemen ziet aankomen. Scholl werkte bij Bayern München met hem samen als beloftencoach. "Hij is erg strikt en streng, dus de spelers hebben een keuze: ze kunnen hem volgen, of ze worden vervangen", zegt Scholl in The Guardian.

"Hij is erg goed met jonge spelers, maar overal waar hij is geweest heeft hij problemen gehad met de sterspelers en mensen uit de technische staf. Hij is goed in het motiveren van spelers, maar dit is niet zijn belangrijkste eigenschap."

"Hij is het beste in het veldwerk, daarin is hij gewoon geniaal. En daar worden spelers ook beter van. Maar sommige spelers van United, zoals Wayne Rooney, hoeven niet meer te leren. Het zal lastig worden voor hem als Van Gaal opeens zegt dat hij het op een heel andere manier moet gaan doen. Ik denk wel dat hij de coach is die United op dit moment nodig heeft."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties