Thorgan Hazard: van broertje naar held aan de Gaverbeek

Thorgan Hazard: van broertje naar held aan de Gaverbeek
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Thorgan Hazard speelde gisteren zijn vermoedelijk laatste wedstrijd in het Regenboogstadion. Sinds zijn komst in het najaar van 2012 veranderde er veel: van broertje van Eden tot een echte patron op het middenveld.

Door Aernout Van Lindt

Weinigen kenden Thorgan Hazard toen hij aan het eind van de transferperiode in augustus 2012 neerstreek aan de Gaverbeek. Verder dan "broer van Eden" raakten velen niet. Het Essevee van toen draaide nog op draaischijf Franck Berrier, waardoor Hazard ook op de flank werd uitgespeeld.

Golden Boy

Gaandeweg veranderde zijn rol binnen het team echter: steeds meer werd hij belangrijk in de laatste acties en dartelde hij het hele veld over. Niet te ziek om te gaan meeverdedigen wanneer het moet, maar ook het eerste creatieve aanspeelpunt wanneer het kon.

Het was ook een van de stokpaardjes van trainer Dury: Thorgan een identiteit geven. En dat lukte wonderwel: de voornaam Thorgan werd steeds belangrijker, de achternaam Hazard was slechts een bijkomstigheid aan het worden.

Waar Hazard in zijn eerste seizoen aan de Gaverbeek nog niet de meest dwingende speler van de competitie was (4 goals, 9 assists), veranderde dat het afgelopen seizoen wel: 14 goals, 15 assists, waarvan ook 5 rozen in de play-offs.

De prijzen die Hazard binnenhengelde (Gouden Schoen, Profvoetballer van het Jaar, Speler van het Jaar bij Zulte Waregem, ...) zijn dan ook niet uit de lucht gevallen. De voorbije twee jaar gunde hij de supporters aan de Gaverbeek vele mooie momenten, dus zij zullen hem alvast missen.

En wat nu, Mourinho?

Was het dan allemaal perfect? Neen, Hazard kende ook enkele mindere wedstrijden dit seizoen. De afgesprongen transfer naar Anderlecht zorgde voor een dipje, en ook gisteren tegen de landskampioen zag Mourinho een bleke Hazard. "Daar was ik niet mee bezig, met Mourinho", gaf Hazard zelf aan over de aanwezigheid van The Special One.

En toch: de held van de Gaverbeek zijn is 1, om aan de absolute top te kunnen spelen - Liverpool wordt al genoemd als mogelijkheid - zal er misschien nog wat meer regelmaat in het spel moeten komen van Hazard. De 'Golden Boy' heeft dus nog stappen te zetten, maar mag van twee meer dan geslaagde seizoenen spreken bij Essevee. Enkel een teamprijs ontbreekt op het cv.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties