Waar wringt het blauw-zwarte schoentje? "Vadis is van groot belang voor ons"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 114 reacties
Waar wringt het blauw-zwarte schoentje? "Vadis is van groot belang voor ons"
Foto: © Photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Het is voorbij voor Club Brugge. De titeldroom moet nog minstens een jaartje de koelkast in. Maar waar liep het mis? En vooral: wie heeft Club gemist? Eén ding lijkt zeker: Vadis Odjidja-Ofoe was er niet bij tijdens enkele cruciale wedstrijden.

Cédric De Volder in Genk

"Club Brugge mist bij momenten dat tikkeltje magie", liet Michel Preud'homme onlangs nog optekenen op een persbabbel. "En daardoor hebben we sommige overwinningen laten liggen. Ik bedoel niet dat Club de klasse of het talent niet heeft, hé. Maar gewoon, dat tikkeltje extra." De Luikenaar kon op dat moment de vinger niet meteen op de wonde leggen. Maar luistert dat tikkeltje magie niet naar de naam Vadis Odjidja-Ofoe?

De opmars van blauw-zwart na de jaarwisseling kwam immers gelijk met de stijgende vormcurve van Vadis. Het voormalig jeugdproduct van RSC Anderlecht viel tijdens de reguliere competitie echter op een verkeerd moment uit. En alsof de goden ermee gemoeid waren: ook tijdens play-off 1 was Vadis een fervent bezoeker van de lappenmand. Hij speelde wel enkele partijen, maar was nooit honderd procent fit.

Het dubbeltje viel eigenlijk nooit in ons voordeel

Tom De Sutter sprak dan ook over details die de voorbije weken het verschil hebben gemaakt. "En Vadis kan inderdaad zo'n detail zijn geweest", aldus de aanvaller. "Maar ook Timmy Simons en Jesper Jorgensen waren er vandaag weeral niet bij, hé. Dat zijn toch allemaal jongens die de broodnodige ervaring kunnen bijbrengen. En dat dubbeltje viel eigenlijk nooit in ons voordeel."

"We hebben Vadis heel hard gemist", treedt Phillipe Clement hem bij. "De jongens die hebben gespeeld hebben ook de kwaliteiten om voor Club Brugge te voetballen, hé. Maar het is en blijft toch een handicap om zo'n speler te moeten missen tijdens de cruciale momenten. En in het geval van gisteren geldt dat overigens ook voor Simons en Jorgensen."

Vadis één van belangrijkste spelers

Ook Bjorn Engels wilde nog iets kwijt omtrent de afwezigheid van de middenvelder. "Club beschikt over een grote kern en moet zo'n blessure normaal gezien kunnen opvangen. Maar het blijft natuurlijk Vadis, hé. Hij is één van de belangrijkste spelers van ons elftal. Maar dat hoort nu eenmaal bij het voetbal, hé."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties