Reactie Vanden Stock: "Tielemans blijft zeker nog één of twee jaar"

Vanden Stock: "Tielemans blijft zeker nog één of twee jaar"
Foto: © Photonews

Ook Roger Vanden Stock moest zich in zijn eigen stadion een weg banen naar veiliger oorden. De voorzitter kon er echter wel om lachen en begreep ook de reactie van zijn publiek.

Johan Walckiers in Anderlecht

De menigte kon zich na het laatste fluitsignaal niet meer houden. En dat terwijl de voorbije twee vieringen min of meer ordelijk verliepen. "Je ziet aan het publiek hoe mooi deze titel is", lachte de paars-witte preses. "Dat ze op het veld liepen, zegt meer dan genoeg. De voorbije twee jaar deden ze dat niet, want toen was de titel verwacht. Het is ongelooflijk."

Vanden Stock verwachtte er zich zelf ook niet meer aan. "Drie weken geleden waren we nog aan het vrezen voor de vierde plaats. Het keerpunt was in Brugge. Of dit mijn mooiste titel is? Hoe moeilijker, hoe beter en hoe mooier", knikte Vanden Stock. "Ik heb er nu negen als voorzitter. Misschien krijg ik volgend jaar ook een ster", zei hij goedgemutst. 

Verdiensten van Hasi zijn niet te onderschatten

Maar Vanden Stock werpt ook een licht op de toekomst. "We gaan deze weg verder in. We kunnen niet anders. Vanaf dat we verhuisd zijn naar Neerpede komt de jeugd meer aan bod en dat zal ook zo blijven. We plukken de vruchten van ons werk. Hoeveel scouts zouden er vandaag geweest zijn voor Tielemans? We gaan proberen iedereen houden, maar we blijven de kleine broertjes."

"Als er iemand weg wil en ze komen met zotte bedragen kunnen we bijna niet anders. Maar van Tielemans ben ik zeker dat hij minstens nog één-twee jaar blijft. Bruno, Praet, Mbemba, Kouyate,... daar kan ik niet op zweren."

En Vanden Stock stak ook de pluim op het werk van zijn nieuwe T1. "We zijn kampioen door het falen van de tegenstand, maar vooral door het werk van Hasi. Bij zijn aanstelling heb ik hem gezegd: als je 50-51 punten haalt, worden we nog kampioen. De trainerswissel is hét moment voor ons geworden. We mogen de verdiensten van Hasi niet onderschatten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties