Interview Dembélé over zijn plaats bij de Rode Duivels en transfergeruchten: "Everton?"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 23 reacties
Dembélé over zijn plaats bij de Rode Duivels en transfergeruchten: "Everton?"
Foto: © Photonews

Moussa Dembélé speelde de laatste wedstrijden, ook wegens blessureleed, minder bij de Rode Duivels. De middenvelder, vroeger als één van de eersten op het blad, moet vrezen voor zijn minuten in Brazilië, maar blijft strijdvaardig.

Sander De Graeve in Stockholm

Dembélé stond vroeger wel vast in de basis, maar dat is de laatste maanden veranderd. "De laatste wedstrijden bij de nationale ploeg speelde ik inderdaad niet zo vaak. Het is natuurlijk de keuze van de trainer, hij stelt het beste team in zijn ogen op. Ik moet me gewoon bewijzen in elke wedstrijd die ik krijg."

Hij wordt vaak opgesteld tegen lastigere tegenstanders wanneer zijn balvastheid een troef is. "In welke wedstrijden ik het team kan helpen? In allemaal." De plaatsjes op het middenveld zijn duur bij de Rode Duivels, Witsel speelt altijd op de zes. Dembélé richt zich op de andere twee plekjes in het middenveld. "Ik kan op één van de twee posities voor hem spelen. Of ik hoop op minuten op het WK. Natuurlijk, daar hoopt iedereen toch op?"

Als de trainer me in de spits nodig heeft zal ik daar spelen

De middenvelder van Tottenham begon zijn carrière als aanvaller, misschien kan hij daar een rol van betekenis spelen. Met Benteke viel immers een balvaste spits af. "Als de trainer me daar nodig heeft, zal ik het team daar helpen. Mijn favoriete positie is het niet."

In Engeland gonst het intussen van de geruchten. Everton, het team van Kévin Mirallas dat dit seizoen ook Romelu Lukaku huurde, zou interesse hebben. Dembélé zelf viel uit de lucht. "Everton? Daar weet ik niets van, zijn ze geïnteresseerd? Wanneer stond dat in de krant?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties