De elf van Van der Elst: "Vermaelen, Dembelé en Mertens in de basis"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 45 reacties
De elf van Van der Elst: "Vermaelen, Dembelé en Mertens in de basis"
Foto: © Photonews

De Rode Duivels zijn momenteel onderweg naar Brazilië. Marc Wilmots heeft dus tijd genoeg om nog enkele levensbelangrijke knopen door te hakken. Onze redactie vroeg alvast aan Franky Van der Elst om de selectieheer een handje te helpen.

Door Cédric De Volder

Binnen een weekje is het eindelijk van dattem! Dan spelen de Rode Duivels hun openingswedstrijd op het WK tegen Algerije. Sommige landgenoten zijn - behoudens blessures - zeker van hun basisplaats. Maar Marc Wilmots heeft ook enkele beslissingen te nemen. Hoe ziet het ideale elftal van Franky Van der Elst er uit?

Verdediging: Vermaelen boven Van Buyten

"Omtrent onze doelman is er geen twijfel. Thibaut Courtois zal ook op het WK tussen de palen staan. Dat geldt eigenlijk ook voor onze flankverdedigers. Ik kies dan ook voor Toby Alderweireld op rechts en Jan Vertonghen op links. Maar omtrent de centrale as is Marc Wilmots blijkbaar aan het twijfelen na de wedstrijden van de afgelopen weken. Vincent Kompany is de leider van de defensie, maar ik zou ook voor Thomas Vermaelen kiezen. "

"Waarom? Een linkspoot naast een rechtspoot, hé. Daniël Van Buyten heeft een fantastische carrière achter de rug. Alle respect daarvoor. Maar ik wist niet dat het duo Kompany-Van Buyten überhaupt nog bestond? En dan is er natuurlijk ook nog altijd Nicolas Lombaerts. Ook de verdediger van Zenit Sint-Petersburg heeft de kwaliteiten om er te spelen. Maar toch kies ik voor Vermaelen.

Middenveld: Dembelé én Defour in rangorde voor Fellaini

"In de driehoek op het middenveld zijn ook voor mij Axel Witsel en Kevin De Bruyne zekerheden. Maar voor dat derde plaatsje zijn er natuurlijk veel mogelijkheden. Wie ik dan kies? Op basis van de partij tegen Tunesië ga ik voor Moussa Dembelé. Hij heeft een pak aanvallende kwaliteiten die nuttig kunnen zijn, hé."

"Marouane Fellaini vond ik de voorbije weken dan weer ondermaats presteren. Ik moet zelfs toegeven dat Steven Defour bij mij nog hoger in de rangorde staat dan de middenvelder van Manchester United. Ook Defour deed het tegen de troepen van Georges Leekens niet slecht."

Aanval: Mertens krijgt eindelijk basisplaats

"Romelu Lukaku moet de Rode Duivels ook in Brazilië van doelpunten voorzien. Op de rechterflank kies ik dan voor Eden Hazard. Maar dan is er nog een linkerflank, hé. Daar gaat de strijd in mijn ogen tussen Kevin Mirallas en Dries Mertens. En ik ga voor laatstgenoemde kiezen. Hij brengt meer dreiging dan Mirallas, maar werd de voorbije maanden vooral als luxe-invaller gezien."

"En dat was eigenlijk zijn probleem. Hij deed het té goed na zo'n invalbeurt. Al is ook dat weer een dubbeltje op zijn kant. Met een slechte prestatie kan je natuurlijk geen basisplaats claimen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties