Groep E - Ecuador

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Groep E - Ecuador
Foto: © SC

Het WK in Brazilië komt er stilaan aan. De Rode Duivels zullen er zoals geweten bij zijn, net als 31 andere landen. We stellen jullie alle landen voor, zo ook Ecuador.

Algemene informatie: Ecuador

Hoofdstad: Quito
Inwonersaantal: 15.439.429
Oppervlakte: 256.369 km2
Staatshoofd: Rafael Correa
Volkslied: Salve, Oh Patria

Bijnamen nationale ploeg: La Tricolor
Bondscoach: Reinaldo Rueda
Meeste selecties: Ivan Hurtado (122)
Topscorer allertijden: Agustin Delgado (31)
Bookmakers: 150 tegen 1

WK-historiek

Aantal eerdere deelnames: 2
Beste resultaat: achtste finales in 2006
Resultaat vorig WK: niet aanwezig

Ecuador is voor de derde keer in zijn geschiedenis bij op een wereldkampioenschap. De eerste keer dat de Zuid-Amerikanen het WK haalden, was pas in 2002. Vier jaar later, in Duitsland, waren ze opnieuw van de partij. Na de afwezigheid in Zuid-Afrika, wist het land zich voor de derde keer op vier edities tijd te plaatsen voor de eindfase.

Weg naar het WK

Ecuador veroverde de vierde stek in de Zuid-Amerikaanse voorrondes, genoeg om zich rechtstreeks te plaatsen voor het WK. La Tricolor telde, net als Uruguay, 25 punten na 16 wedstrijden. Het doelsaldo van Ecuador was echter beter, waardoor Uruguay naar de barrages moest. Lees alles over de weg naar het WK van Ecuador HIER.

Het moment: overlijden Chucho Benitez

Voor het meest opvallende moment in aanloop naar het WK kozen we bij Ecuador voor een triest dieptepunt. Aanvaller Chucho Benitez sukkelde met een blindedarmontsteking. Die blindedarmontsteking leidde tot een buikvliesontsteking, waardoor hij een hartstilstand kreeg. Benitez overleed op 27-jarige leeftijd

De Belgische connectie

Voor een directe link met België, was het wel even zoeken bij de nationale ploeg van Ecuador. Antonio Valencia is bij Manchester United een ploegmakker van Rode Duivels Fellaini en Januzaj, maar er was ooit een Ecuadoriaanse goalie bij Standard. En wat dan te zeggen van de presidentsvrouw? Lees alles over de Belgische connectie met Ecuador HIER.

Blikvangers

De grote ster van het Ecuadoriaanse voetbal is Antonio Valencia. Al moet u dat met een korreltje zout nemen, want de pijlsnelle flankspeler is ondanks zijn status een doodnormale jongen. Sinds 2010 komt hij uit voor het grote Manchester United, waar hij gehaald werd als vervanger van de naar Real Madrid vertrokken Cristiano Ronaldo. Dé vervanger van CR7 werd Valencia nooit, maar hij groeide bij The Mancunians door zijn grote werklust uit tot een meer dan gewaardeerde schakel. Lees alles over de blikvangers van Ecuador HIER.

WK-babe

Ecuador stikt van het vrouwelijk schoon. En toch zoeken voetballers het niet altijd in eigen land. Zo ging een van de Ecuadoriaanse voetballers tot in Rusland om zijn Romanova te strikken. Het prijsbeestje is echter de Ecuadoriaanse Natalia Velez, die in de spotlights kwam toen ze een relatie had met Radamel Falcao. Hier een voorproefje. Meer weten? Lees alles over de babes van Ecuador HIER.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties