Groep E - Honduras

Groep E - Honduras
Foto: © SC

Het WK in Brazilië komt er stilaan aan. De Rode Duivels zullen er zoals geweten bij zijn, net als 31 andere landen. We stellen jullie alle landen voor, zo ook Honduras.

Algemene informatie: Honduras

Hoofdstad: Tegucigalpa
Inwonersaantal: 8.448.465
Oppervlakte: 112.090 km²
Staatshoofd: Manuel Zelaya
Volkslied: Tu bandera es un lampo de cielo



Bijnamen nationale ploeg: Los Catrachos, La Bicolor, La H

Trainer:  Noel Valladares
Meeste selecties: Noel Valladares - 119
Topscorer aller tijden: Carlos Pavon - 58
Bookmakers: 2000 tegen 1

WK-historiek

Aantal eerdere deelnames: 3
Beste resultaat: halve finales - WK 1930
Resultaat vorig WK: groepsfases

Honduras kon zich nog maar twee keer eerder kwalificeren voor het WK. In 1982 waren ze er voor de eerste keer bij. Gelijke spelen tegen Spanje en Noord-Ierland lieten het beste verhopen, maar na 0-1 verlies tegen Joegoslavië (0-1) eindigden ze toch nog laatste in hun groep.

In 2010 konden ze zich nog eens plaatsen voor het grootste voetbaltoernooi ter wereld, maar na verliezen tegen Chili en Spanje kon de eer in de laatste match enkel nog gered worden met een gelijkspel tegen Zwitserland. Opnieuw werden ze laatste in hun groep.

Weg naar het WK

Honduras kwalificeerde zich voor de vierde en laatste voorronde na groepswinst in een poule met Panama, Canada en Cuba. In de vierde ronde kwamen ze in een zware groep terecht met de VS, Mexico, Costa Rico, Panama en Jamaica. Ze begonnen sterk met winst tegen de VS en een gelijkspel tegen Mexico. Men leek dus vlot op weg naar kwalificatie, maar daarna volgden verliezen tegen Panama, Costa Rica en de VS. In zijn laatste drie wedstrijden volgden echter winstwedstrijden tegen Mexico en Costa Rico en een gelijkspel tegen Jamaica. Daardoor eindigden ze nog derde in de groep. Lees alles over de weg van Honduras naar het WK HIER.

Het moment:

Honduras had vrij veel geluk in de kwalificatieronde voor het WK. Uiteindelijk kwam het aan op de laatste twee wedstrijden tegen Costa Rica en Jamaica. Tegen Costa Rica scoorde Jerry Bengtson de belangrijkste goal van de kwalificatie. Een gelijkspel in de laatste match tegen Jamaica volstond om de tickets richting Brazilië te mogen boeken.

De Belgische connectie

Bij Honduras is de Belgische connectie duidelijk en nogal paars-wit gekleurd. Victor Bernardez speelde tussen 2009 en 2011 bij Anderlecht en 'Muma' viel er vooral op door zijn sterke fysieke verschijning en natuurlijk ook zijn 'madam'. Ook nu heeft Anderlecht nog een Honduraanse international in zijn rangen: Andy Najar die voor de eerste keer tegen Genk boven water kwam drijven. Lees alles over de Belgische connectie met Honduras HIER.

Blikvangers

Met Wilson Palacios speelt er bij Honduras één man die naam gemaakt heeft in Europa. Na een half jaar Birmingham trok hij naar Wigan waar hij de belangstelling van heel wat grote clubs uitlokte. Uiteindelijk tekende hij bij Tottenham waar hij 65 matchen speelde. De breker op het middenveld trok in 2011 naar Stoke City waar hij nog steeds actief is. Lees alles over de blikvangers van Honduras HIER.

WK-babe

Victor Bernardez heeft misschien geen onuitwisbare indruk nagelaten na zijn passage bij Anderlecht, zijn vrouw deed dat des te meer. De verdediger wist miss Honduras, Wendy Salgado, te strikken. Haar erelijst is alvast iets indrukwekkender dan die van manlief. Haar belangrijkste titel was die van Miss Universe 2007.

Daarnaast werd ze miss Bikini Tegucigalpa, miss Honduras en Miss Piel Dorada, Miss Summer Tegucigalpa. Ze was ook Miss Hawaiian Tropic Honduras in 2005. En er zijn nog cuties uit dit land. Lees alles over de babes van Honduras HIER.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties