Leuke weetjes over het WK: Premier League heeft 119 internationals

Leuke weetjes over het WK: Premier League heeft 119 internationals
Foto: Photonews

Statistieken zijn soms ook leuk om te weten voor een toernooi begint. Weet u bijvoorbeeld wie de oudste speler op het WK is? Of welke ploeg de meeste internationals op het toernooi heeft? Wij zochten het even voor u op.

Wie is de oudste en jongste?

De oudste speler op het toernooi in Brazilië is Faryd Mondragon. Op 43-jarige leeftijd heeft de doelman van Colombia nog geen zin om er mee te stoppen. Aan de andere kant van de leeftijdsmeter staat Fabrice Olinga. De spits van Kameroen is er pas 18. 

België heeft na Ghana en Nigeria het jongste team op het WK met een gemiddelde leeftijd van 25,5 jaar. Argentinië (28,5), Portugal (28,2) en Uruguay (28,1) zijn de oudste teams in Brazilië.

Welk clubteam heeft de meeste internationals?

Bayern München trekt de lijst met 15 internationals. In totaal zijn er elf clubs met tien of meer spelers op het WK. Manchester United heeft er 14, Barcelona 13, Chelsea 12, Juventus 12, Real Madrid 12, Napoli 12, Arsenal 10, Liverpool 10, Man City 10 en PSG 10.

Na deze lijst gelezen te hebben, hoeft het u ook niet te verbazen dat de meeste voetballers op het WK hun brood verdienen in Engeland. De Premier League is met maar liefst 119 voetballers in Brazilië redelijk goed vertegenwoordigd. Tweede is de Italiaanse Serie A met 81, gevolgd door de Bundesliga met 78 en Spanje met 64. De Franse Ligue 1 heeft er 46.

Wie heeft de meeste caps?

Tja, begin er maar eens aan: Iker Casillas heeft bij Spanje al 153 caps verzameld. Wel een opvallende statistiek: er zijn in Brazilië 28 spelers die nog geen enkele officiële interland gespeeld hebben. Gemiddeld heeft wel elke speler in Brazilië 33 internationale wedstrijden gespeeld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties