De kijk van onze WK-ambassadeur: Ecuador

Caroline Tonnelier
| 10 reacties
De kijk van onze WK-ambassadeur: Ecuador
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

We zochten naar ambassadeurs voor de WK-gangers. We kregen tal van enthousiaste reacties: Belgen in het buitenland, inwijkelingen met buitenlandse roots en gewone fans met een boontje voor een ander voetballand. We stellen onze Ecuadoriaanse ambassadeur en zijn verwachtingen voor.

Onze ambassadeur stelt zich voor

Ik ben Fernando Sigchos. Ik ben geboren in Ecuador en heb er ook geleefd, maar sinds bijna twintig jaar woon ik in Brussel. Ik ben ook Belg, dus het is fantastisch om een WK te kunnen volgen waar beide landen aanwezig zijn. Nog steeds onderhoud ik nauwe contacten met mijn thuisland en ik ga er ook regelmatig op bezoek omwille van familie en het werk. Voetbal was enorm belangrijk in mijn familie en zelf heb ik ook als amateurvoetballer gespeeld. Dromen mag altijd en ik doe dat van een finale tussen Ecuador en België!

"De poule niet overleven zou een mislukking zijn"

Verwachtingen

Jarenlang waren we het zwakke broertje in Zuid-Amerika en konden we ons niet plaatsen voor een Wereldbeker. Sinds de eerste kwalificatie in 2002 is het in stijgende lijn gegaan. Door de betere prestaties zijn de verwachtingen ook steeds hoger. Hoewel de ploeg minder ervaring heeft dan het team dat in Duitsland in 2006 de eerste ronde overleefde, blijft het doel hetzelfde: 1/8e finales. In een evenwichtige poule verwachten mijn landgenoten dus de kwalificatie. De poule niet overleven zijn zou een mislukking zijn.

Met de gelijke spelen tegen Nederland en Engeland, telkens op verplaatsing, heeft Ecuador bewezen dat het kan wedijveren met de Europese landen. We zijn dan ook klaar om het op te nemen tegen een ploeg als Zwitserland. Het is natuurlijk wel spijtig dat Segundo Castillo (Everton), sleutelfiguur in de defensie, verstek moet geven. Zijn afwezigheid moet gecompenseerd worden door een jonge belofte, Carlos Gruezo. Hij speelt bij Stuttgart en wordt gevolgd door Chelsea. Onder zijn impuls moet de aanvalslinie van Ecuador zijn talent kunnen tonen tegen de stevige Zwitserse defensie.

Speler(s) om naar uit te kijken

Zonder twijfel Jefferson Montero, die momenteel actief is in de lucratieve Mexicaanse competitie. Velen kennen Antonio Valencia van bij Manchester United, kapitein en sterkhouder van het team. Zijn tegenhanger aan de overkant zal de wereld verbazen! Hij heeft met succes de kleuren van Villarreal en Betis verdedigd en is even snel als de Mancunian. Zijn technisch vernuft is echter heel iets anders! Hij heeft scorend vermogen en een goede voorzet, maar is bovenal een echte gesel voor elke verdediging door zijn onophoudelijke infiltraties. Dit WK is de uitgelezen kans voor hem om zich in de kijker te spelen van de grote Europese clubs.

"Als de Tricolor speelt, ligt het land stil. Letterlijk"

Waarom ook u voor Ecuador moet supporteren

Omdat als Ecuador het haalt van Frankrijk, wij als Belgen kunnen lachen met ons buurland? Nee, serieus, als de Tricolor speelt, dan ligt het land plat, letterlijk. Zoals in 2006 in Duitsland, toen de president alle regeringsactiviteit stillegde om zijn land aan te moedigen. Dit kleine land werd lang ondergewaardeerd, maar de prestaties van het nationale team hebben Ecuador op de kaart gezet op een manier waarvan de bevolking alleen maar kon dromen. Het is eenvoudig: in Ecuador heeft de Selección aan heel het land getoond dat met karakter en hard werken het mogelijk is het ondenkbare te realiseren. De lijfspreuk van de supporters is dan ook: “Si se puede” (Ja, we kunnen het) en die uitdrukking staat voor de wens van de hele bevolking om zijn grenzen te verleggen. 

Ontdek hier de verwachtingen van onze Zwitserse ambassadeur!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties