De kijk van onze WK-ambassadeur: Zwitserland

De kijk van onze WK-ambassadeur: Zwitserland
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De voorbije weken zochten wij naar ambassadeurs voor de WK-gangers. We kregen tal van enthousiaste reacties: Belgen in het buitenland, inwijkelingen met buitenlandse roots en gewone fans met een boontje voor een ander voetballand. Zo vonden we ook iemand om Zwitserland aan te vuren.

Onze ambassadeur stelt zich voor

Ik ben Bart Van Dyck, een rasechte Belg zonder Zwitsere roots. Maar wel met een zwak voor Zwitserland, en dat is eerlijk gezegd te wijten aan slechts één speler: Ludovic Magnin, een one-of-a-kind linksback met een ongeëvenaarde en vaak onderschatte stijl. Dat hij niet meer actief is, betekent voor de Zwitserse selectie een geweldig gemis.

Maar de nieuwe lichting die klaarstaat, lijkt nu klaar voor het grote werk, ik ben dan ook erg benieuwd naar wat ze kunnen klaarspelen. Bovendien werd Zwitserland ingedeeld in een haalbare poule, waardoor ze uiterst interessant zijn om te volgen.

Verwachtingen

De eerste confrontatie tegen Ecuador zal onmiddellijk erop of eronder zijn. Ecuador ligt namelijk samen met Zwitserland in balans om naast Frankrijk door te gaan naar de volgende ronde. Honduras lijkt zelfs in deze poule een vogel voor de kat.

Ecuador in balans met ons om samen met Frankrijk door te gaan

Bij verlies in deze wedstrijd staan de Zwitsers met de rug tegen de muur voor de volgende wedstrijd tegen Frankrijk, winst betekent een uitgangpositie om van te dromen. Dat gezegd zijnde: maakt Zwitserland een uitstekende kans om de drie punten binnen te halen.

Speler(s) om te volgen

Ervaren rotten als Benaglio, Lichtsteiner en Inler zullen de ploeg in het gareel moeten houden en voor de creatieve inbreng zijn de ogen gericht op Shaqiri, de geblokte woelwater van Bayern. Veel zal echter afhangen van de prestatie van de jonge voorhoede. Josip Drmic zal in de punt lopen en is dé man om in het oog te houden.

Hij is slechts 21 maar lapte er in zijn eerste seizoen Bundesliga 17 tegen de touwen voor Nurnberg. Met gemiddeld minstens 1 doelpunt op 2 wedstrijden, moet hij vol vertrouwen aan het tornooi beginnen. Transferperikelen zijn bij hem ook niet aan de orde, nog voor het WK schotelde Leverkusen hem een mooi vijfjarig contract voor.

Waarom ook u voor Zwitserland moet supporteren

Zwitserland kan voor een verrassing zorgen, hoewel een kwartfinale het hoogst haalbare lijkt. Centraal achterin lijkt de ploeg lichtjes kwetsbaar, maar verder worden de plaatsjes ingevuld door ervaren voetballers die op hun beste leeftijd zitten. En daarbij een aantal talenten om naar uit te kijken. Het wordt erg interessant om te zien hoever deze ploeg al staat!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties