Duivels trekken voetje niet terug: "Zo moet het"

Duivels trekken voetje niet terug: "Zo moet het"
Foto: © Photonews

De Rode Duivels zagen twee spelers de training staken na contact met een ploegmaat. Dembélé stampte Origi van het veld, De Bruyne moest naar de kant na een trap van Mertens. Trainen zoals je speelt, noemen ze zoiets.

Johan Walckiers in Mogi das Cruzes

De intensiteit op training stijgt en niemand trekt zijn voetje terug. Een plezier om te zien voor de man die zijn hele carrière uitbouwde op hard werken en inzet. "We hebben dat nodig", vindt Van Buyten. "Die intensiteit moet er zijn. Als professional speel  je zoals je traint. Bij Bayern doen we dat al jaren met de gekende resultaten."

"Als je nu niet voluit gaat, blesseer je je ook. De concentratie moet gewoon top zijn en dan ben je goed bezig. Iedereen wil zijn maximum geven om een kans te maken te spelen. En zo zien we het graag."

Als je nu niet voluit gaat, blesseer je je ook

Toby Alderweireld speelt bij de meest veeleisende coach van Spanje, Diego Simeone. Ook hij kent enkel deze manier van trainen. “Bij Atlético trainen we zo elke dag. Dat was ook onze sterkte dit seizoen. Ik ben er voorstander van. De vedetten worden niet gespaard, neen. Die gaan er net nog meer in mee. Er zijn trouwens geen vedetten bij Atlético. Iedereen werkt even hard, van verdediger tot aanvaller.”

Soms ging het er wel wat over, maar op drie dagen van de eerste match lijkt iedereen zich daar bij neer te leggen. "Ik probeer dan om een beetje te kalmeren, maar daar hebben we de coach ook voor", zegt Van Buyten. "Maar op dit moment laten we het ook allemaal een beetje evolueren, want die eerste match nadert. En je moet op zo'n moment niet denken dat er dan iemand zijn voet zal terugtrekken."

Bij Atlético trainen we zo elke dag

Een gevoel dat ook Alderweireld heeft. "Iedereen wil er bij zijn. De groep staat op scherp. Dat er soms eens een kneuzing of zo valt, is normaal. Daar moet je mee leren leven. We zijn allemaal profs en dat zijn nu eenmaal de dingen die je moet doen om ver te geraken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties