Groep G: Ghana

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Groep G: Ghana
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het WK in Brazilië komt er stilaan aan. De Rode Duivels zullen er zoals geweten bij zijn, net als 31 andere landen. We stellen jullie alle landen voor, zo ook Ghana.

Algemene informatie: Ghana

Hoofdstad: Accra
Inwonersaantal: 25.199.609
Oppervlakte: 238.533 km2
Staatshoofd: John Dramani Mahama (president)
Volkslied: God Bless Our Homeland Ghana

Bijnamen nationale ploeg: The Black Stars
Bondscoach: James Kwesi Appiah
Meeste caps: Richard Kingston (90)
Topscorer aller tijden: Abédi Pelé (33)
Bookmakers: 150 tegen 1

WK-historiek

Aantal eerdere deelnames: 2
Beste resultaat: kwartfinale in 2010
Resultaat vorig WK: kwartfinale

The Black Stars – een bijnaam die verwijst naar de zwarte ster in de vlag van het land – zijn er voor de derde keer in hun geschiedenis bij op een wereldkampioenschap. Als de logica gerespecteerd wordt, dan verrast Ghana komende zomer vriend en vijand en bereikt het de halve finale in Brazilië. In 2006 bereikte het land namelijk de tweede ronde, terwijl het in 2010 in de kwartfinale haalde. Iedere editie dus een ronde verder.

Ghana kan terugblikken op een meer dan geslaagd WK in Zuid-Afrika. Al zat er ongetwijfeld meer in voor de Afrikanen. Dat het land in 2010 strandde in de kwartfinales, zat Liverpoolspits Luis Suarez voor iets tussen. De Uruguayaan keerde een bal –anders altijd doelpunt – van de lijn met de handen en kreeg rood. Asamoah Gyan schoot de daaropvolgende penalty over en uiteindelijk ging Uruguay na – jawel – strafschoppen door naar de halve finale. Een meer dan wrange nasmaak dus voor Ghana.

Weg naar het WK

Ghana dartelde eenvoudig door de WK-voorrondes. Het toonde zich in eerste instantie moeiteloos de sterkste in een groep met Zambia, Lesotho en Soedan. Vervolgens ging ook Egypte voor de bijl. Voor de eigen aanhang maakten de troepen van Appiah de terugwedstrijd overbodig, het werd 6-1. In Egypte verloor het land met 2-1, maar de tickets voor Brazilië mochten geboekt worden. Lees alles over de weg van Ghana naar het WK HIER.

Het moment: de terugkeer van Prince

Eind 2013 stelde Kevin-Prince Boateng zich opnieuw selecteerbaar voor de nationale ploeg. Met het oog op het WK een absolute versterking voor Ghana. Als de middenvelder van Schalke 04 een goeie dag  heeft, is hij moeilijk af te stoppen.

De Belgische connectie

Over de Belgische connectie hoeven we in het geval van Ghana niet lang na te denken. Daniel Opare draagt al sinds de zomer van 2010 het shirt van Standard. De rechtsachter groeide bij De Rouches uit tot een vaste waarde en speelde zich naar het einde van WK-kwalificatiewedstrijden toe ook in de basisploeg van Appiah. Lees alles over de Belgische connectie met Ghana HIER.

Blikvangers

Verschillende namen die quasi meteen in het oog springen bij The Black Stars, maar van één man verwachten de Ghanezen toch net dat tikkeltje meer. Kevin-Prince Boateng stelde zich in 2013 opnieuw beschikbaar voor het nationale team en lijkt na zijn overgang naar Schalke 04 klaar om te schitteren op een groot tornooi. Lees alles over de blikvangers van Ghana HIER.

WK-babe

Voor onze WK-babe moeten we Kevin-Prince Boateng danken. De middenvelder van Schalke 04 doet het met Melissa Satta, een Amerikaans-Italiaanse presentatrice. Lees alles over de babes van Ghana HIER.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties