"Leiding Kuipers slechts voetnoot. Dat is het doel!"

Caroline Tonnelier
| 3 reacties
"Leiding Kuipers slechts voetnoot. Dat is het doel!"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Onze scheidsrechteranalist volgde ook gisteren met een kritisch oog de prestaties van de arbiters tijdens de wedstrijden in groep D. Opnieuw vielen er een aantal dubieuze fases te noteren.

Ruben Van Pruymboeck is 21 en zelf scheidsrechter. Hij is dan ook goed geplaatst om zijn licht te werpen op de beslissingen van zijn collega's op het WK.

Duitse ref heeft het niet onder de markt met potige Zuid-Amerikanen

Ruben Van Puymbroeck: Het was geen makkelijke wedstrijd voor de Duitse ref Felix Brynch. Beide ploegen hadden veel overtredingen nodig. De Duitser haalde de fouten eruit, waardoor het spel veel stil lag. De strafschopbeslissing was moedig, maar correct: Diaz grijpt met beide armen  naar Lugano en trekt hem neer. 
Maxi Pereira werd terecht uitgesloten na een frustratieschop, een belachelijke overtreding. Naar mijn mening had de Duitser zijn rood karton al eerder mogen tonen. De vliegende tackle van Caceres was gevaarlijk en vuil, ook dat had donkerrood moeten zijn. 

Nederlands trio met een knalprestatie

Voor velen is Bjorn Kuipers de grote kandidaat voor de finale. De Nederlander floot een uitstekende partij. In een prachtige wedstrijd, is de leiding van onze noorderbuur slechts een voetnoot. Dat is het doel!  Eén fase is voor discussie vatbaar: De penaltyfase met Gerrard. Mijn oordeel: Er is contact tussen de verdediger en  Gerrrard, maar naar mijn mening is dit te licht voor een strafschop. Dit soort fases zal altijd in de grijze zone blijven, er kan geen uitsluitsel over gegeven worden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties