"Deze generatie Rode Duivels moet minstens een EK winnen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 17 reacties
"Deze generatie Rode Duivels moet minstens een EK winnen"
Foto: © SC

De Rode Duivels wonnen gisteren hun eerste wedstrijd op het WK met 2-1 van Algerije. Onze landgenoten konden niet alleen rekenen op de vocale steun van de meegereisde fans, maar ook de lokale bevolking heeft wel een boon voor Marouane Fellaini en co. Ricardo en Emanuella legden ons uit waarom.

Cédric De Volder en Timothy Collard in Belo Horizonte

Het moet gezegd: voor de koffie maakten de Rode Duivels allesbehalve indruk tegen Algerije. De Noord-Afrikanen kwamen op voorsprong via een strafschop, maar België kon daar bitter weinig tegenover zetten. "Nochtans vereenzelvigen we ons een beetje met België", aldus Ricardo in vlekkeloos Engels. "De Rode Duivels hebben een leuke ploeg. Eigenlijk spelen jullie ook 'jogo bonito', hé."

"Maar de wereldbeker zullen jullie niet mee naar Europa nemen", pikt zijn vriendin meteen in. "Die is voor Brazilië en voor niemand anders. Al gun ik jullie wel een finaleplaats. Of is het te erg om dan te moeten afdruipen?" (lacht)

"Jullie beschikken simpelweg over een schitterende generatie voetballers", besluit Ricardo. "Ik verwacht vooral veel van deze ploeg in de jaren die nog volgen. Op dit moment ontbreekt de ervaring nog een beetje. Eigenlijk moeten deze Rode Duivels sowieso een Europees kampioenschap winnen. En dan gaan jullie in 2018 als favoriet naar het WK."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties