Reactie Origi maakte indruk: "Jammer dat ik niet scoorde"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 107 reacties
Origi maakte indruk: "Jammer dat ik niet scoorde"
Foto: © Photonews

Na 58 minuten begon het WK al voor Divock Origi. De aanvaller, die de meest verrassende keuze in de WK- selectie van Wilmots was, verving een bleke Lukaku en maakte indruk. Hij werd in één klap een volwaardige concurrent voor de nummer negen.

Sander De Graeve in Belo Horizonte 

Voor de inbreng van Origi, Mertens en Fellaini hadden de Belgen het erg moeilijk. "Ze gingen allemaal naar achter leunen, dus was het niet makkelijk om ruimte te vinden. Dat strafschopdoelpunt maakte het alleen maar moeilijker. Vooral de balcirculatie moest veel sneller bij ons", zag Origi.

Ik weet dat ik nog kansen zal krijgen

In de tweede helft liep het al veel vlotter. "We namen de match volledig in handen, we moesten ook. Nervositeit was er niet, we hadden voldoende tijd om die goals nog te maken al is het nooit makkelijk om tegen zulke ploegen te spelen. Dat zagen we ook al tegen Tunesië. We hadden enkel die gelijkmaker nodig, daarna zag je dat ons spel veel en veel vlotter liep", luidde de heldere analyse van de aanvaller van Lille.

Origi kreeg na zijn invalbeurt voor een tegenvallende Lukaku een reuzenkans. "De coach zei me dat ik mijn eigen match moest spelen en voor diepgang moest zorgen. Dat heb ik gedaan. Jammer dat ik niet scoorde, de doelman kreeg zijn been nog net op tijd omhoog. Ik weet dat ik nog kansen zal krijgen."

Hij blijft al bij al rustig onder zijn WK-debuut. "Of ik verwacht had te spelen? Ik was klaar. We zitten met veel op de bank en je weet nooit wie zal invallen. Ik ben erg blij dat ik mijn kans heb gehad. Of we al met een voet in de tweede ronde staan? Er komen nog moeilijke matchen aan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties