Kruip eens in het hoofd van de bondscoach: Wat doet Wilmots nu?

Kruip eens in het hoofd van de bondscoach: Wat doet Wilmots nu?
Foto: © Photonews

De tactische keuzes van Wilmots werden de voorbije twee dagen onder een grotere lens gelegd dan de 'Hubble Telescope' ooit gehad heeft. Zondag wacht echter al Rusland en Wilmots moet knopen doorhakken en conclusies trekken. En daarbij is het schipperen tussen tactiek, veldbezetting en vertrouwen.

Door Johan Walckiers

Lukaku-Origi

Het is voor ons eigenlijk geen vraag. Wilmots gaat Lukaku nu niet op de bank zetten, want dan heb je er de rest van het toernooi misschien niets meer aan. Rusland zal ook niet zo defensief gaan spelen als Algerije en Romelu zal meer ruimte krijgen om met het gezicht naar doel te spelen. Origi moet met mondjesmaat gebracht worden en zal zeker nog zijn rol spelen op dit WK.

Fellaini-Dembélé

Over één zaak was iedereen het eens: Kevin De Bruyne moet nooit meer naar de flank verwezen worden. Naast hem heeft Wilmots twee opties: Dembélé of de sterk ingevallen Fellaini. Defour, Chadli en Mirallas laten we even buiten beschouwing. Dembélé is sterk aan de bal, maar viel een beetje door het ijs tegen Algerije. Wilmots zag ook dat Lukaku te weinig steun kreeg en met Fellaini heb je een extra wapen in de box, op voorwaarde dat de voorzetten van de flanken er nu wel vanaf de eerste minuut komen.

Chadli-Mertens-Mirallas

Chadli speelde de hele voorbereiding op de rechterflank, met ook Mirallas die daar zijn brood verdient. Mertens wordt dan weer meestal als superjoker gebruikt. En wij verwachten dat het zo zal blijven. Wilmots gaat niet heel zijn ploeg overhoop smijten. Chadli staat stevig op zijn benen en heeft een actie in huis. Wij verwachten dan ook dat De Bruyne en Chadli gewoon van plaats zullen wisselen.

Vertonghen-Vermaelen

Dat is een moeilijke, want Vertonghen worstelt duidelijk met zichzelf en het juiste vormpeil. Al maanden trouwens, en dat ziet Wilmots ook. Jantje op de bank zetten en Vermaelen in de ploeg droppen, lijkt de juiste keuze, maar Vertonghen kan er opeens weer staan en is al jaren de vaste keuze op de linksback. Gaat Wilmots dat op een toernooi veranderen?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties