Nabeschouwing: "Hopelijk ontloopt Kroatië die Chilenen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 4 reacties
Nabeschouwing: "Hopelijk ontloopt Kroatië die Chilenen"
Foto: © Photonews

Het WK is volop aan de gang. Ook gisteren stonden er wederom enkele partijen op de agenda. Onze ambassadeurs gaven hun kijk op de voorbije matchen. En het moet gezegd: Chili maakte indruk, terwijl Spanje (definitief) van haar sokkel viel.

Kameroen 0 - 4 Kroatië

"Ik zal vooral de eerste goal van de Kroaten onthouden", vertelt onze Kroatische ambassadeur. "Ivan Perisic had de kans om voor eigen succes te gaan, maar was niet egoïstisch. Vanaf dat moment hadden de Kroaten de partij volledig in handen. Al zal de nonchalance toch uit het spel moeten om ook iets te rapen tegen Mexico."

"Het is natuurlijk een pluspunt dat Mario Mandzukic opnieuw mag spelen. Ik zie de Kroaten dan ook naar de kwartfinales doorstoten. De wedstrijd tegen Mexico is een eerste stap, maar wellicht wacht dan Nederland. En die defensie is niet altijd even secuur. Al hoop ik wel dat we Chili niet zullen tegenkomen."

Brazilië 0 - 0 Mexico

Eerder was Brazilië blijven steken op een scoreloos gelijkspel tegen Mexico. Doelman Ochoa speelde een grote rol in die match. Dat zag ook onze Braziliaanse ambassadeur. "Ik onthoud vooral de vier wondersaves van Ochoa. De mooiste fase was voor mij die prachtige kopbal van Neymar, die hoger in de lucht ging dan de verdediger. De bal ging perfect in de hoek, maar de keeper pakte uit met een fantastische save." 

Neymar was overigens de absolute uitblinker volgens Jurgen Duthoo, maar dat is net ook een van de zwaktes van het team."Vleugelverdedigers Marcelo en Dani Alves deden het ook beter dan tegen Kroatië. Teleurstelling was Fred, die zich opnieuw niet kon tonen. Organisatorisch en tactisch moet het beter, want je mag niet alleen afhankelijk zijn van een of twee spelers."

Spanje 0 - 2 Chili

"Deze wedstrijd is er eentje voor de geschiedenisboeken", roept onze 'Chileen' dan weer uit. "Het was de avond dat de Spaanse furie eindelijk werd getemd. Ik zal vooral het eerste doelpunt van de Chilenen onthouden. Zo'n openingsgoal is niet alleen enorm belangrijk, maar het was er ook eentje uit het boekje."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties