Duivels op zoek naar luxe: "Eender hoe!"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Duivels op zoek naar luxe: "Eender hoe!"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

België kan vanavond al zeker zijn van een achtste finale als onze Rode Duivels Rusland over de knie leggen. Marc Wilmots en Vincent Kompany blikken vol vertrouwen vooruit, maar ook met de nodige voorzichtigheid.

Johan Walckiers in Rio

Wilmots zat er met zijn gebruikelijke ‘cool’ bij en ook op het gezicht van Kompany was niet de minste stress af te lezen. “Wij zijn op alles voorbereid”, knikte Wilmots. “Of ik aan Witsel en Lombaerts info gevraagd heb? Nee, zij zijn hier niet om te analyseren, maar om te spelen. We hebben genoeg mensen. Als we de tactische bespreking houden, kunnen ze nog corrigeren als we het fout hebben over het één of ander.”

Voor Kompany is het dan ook gelijk hoe het gebeurt, maar de volgende ronde zou liefst vanavond al binnen moeten zijn. “Het was niet goed tegen Algerije, maar het resultaat staat er wel. En dat is het belangrijkste. Ik denk dat onze supporters wel blij zullen zijn als we winnen tegen Rusland, op eender welke manier.”

Want België mag dan wel door velen gezien worden als outsider, maar ondertussen sneuvelen de grote ploegen bij bosjes. “Niemand heeft het makkelijk op dit WK. Er zijn geen kleine ploegen”, zei Wilmots. “Details geven de doorslag, dat blijf ik maar herhalen. Rusland is voor ons geen beslissende match. Dat voordeel hebben we. Maar na twee matchen al in de volgende ronde staan, is een luxe. En die luxe willen we wel.”

En het wordt ook een heel andere wedstrijd dan tegen Algerije. “De twee ploegen zijn niet te vergelijken”, knikt Kompany. “Het wordt een heel andere match. We kunnen niemand onderschatten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties