Hate him or love him, maar Neymar is dé ster van dit WK

Timothy Collard
Timothy Collard
| 7 reacties
Hate him or love him, maar Neymar is dé ster van dit WK
Foto: © Photonews

Timothy Collard in São Paulo

Je bent ervoor of je bent ertegen, maar Neymar da Silva Santos Junior laat niemand onberoerd. De Braziliaanse nationale ploeg sputtert nog wat op dit moment, maar hét Braziliaanse godenkind bij uitstek staat er wél.

Het stond in de sterren geschreven: Neymar moest en zou schitteren voor zijn land. Hoewel er – met een WK in eigen land dan nog wel – heel wat druk ligt op de schouders van de aanvaller, lijkt het hem allemaal weinig te doen.

Garantie op spektakel én goals

De goedlachse Braziliaan – goedlachs zijn ze allemaal, maar Neymar toch nog net iets meer dan alle anderen – dartelt ontspannen over het gras en is bij de nationale ploeg gewoon een garantie op spektakel, doelpunten en zoveel meer.

Als je op 22-jarige leeftijd al 35 doelpunten gemaakt hebt in 52 interlands, dan ben je best lekker bezig. Bij FC Barcelona staat Neymar af en toe nog in de schaduw van Lionel Messi, maar stem een ploeg af op deze jongeman en hij is tot alles in staat.

Dat is er ook aan te zien bij Brazilië, waar zowat alles rond de voormalige vedette van Santos draait. Neymar verdeelt het spel, maar kan een fractie van een seconde later voor doel opduiken om het leer tegen de touwen te duwen.

Dé man die Brazilië wereldkampioen kan/moet maken

Bij Barcelona had Neymar het tijdens het voorbije seizoen nog moeilijk met het vergrootglas waarmee hij gevolgd werd, maar op een WK voor eigen volk heeft de Braziliaan daar geen moeite meer mee.

Er zijn nog maar drie wedstrijden achter de rug en voor hetzelfde geld haalt dit Brazilië gewoonweg de finale niet. Maar… Als er één man is die Brazilië straks naar de zevende hemel kan schieten door de beslissende goal te scoren in de finale in Rio de Janeiro, dan is het wel Neymar da Silva Santos Junior.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties