Italië druipt na 2010 opnieuw met schaamrood op de wangen af op een WK

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Italië druipt na 2010 opnieuw met schaamrood op de wangen af op een WK
Foto: © Photonews

Italië zal ook dit jaar zijn vijfde wereldtitel niet kunnen veroveren. Na een nipte nederlaag tegen Uruguay is het over en uit voor de viervoudige wereldkampioen.

Door Timothy Collard

Na Spanje en Engeland moet ook Italië de koffers pakken en terugkeren naar huis. De troepen van Cesare Prandelli gingen nochtans goed van start. Na een desastreuze oefenpot tegen Luxemburg (1-1) herpakte de Squadra zich met een sterke match en de bijhorende drie punten tegen Engeland.

De trein leek vertrokken, maar aan de eerstvolgende halte viel die trein alweer stil. Het verrassende Costa Rica dompelde Italië in rouw na een doelpunt van ex-Gentspeler Bryan Ruiz.

Tweede keer op rij

“Nog geen man overboord”, dachten Andrea Pirlo en co. En dat was ook zo, alleen beslisten een rode kaart voor Claudio Marchisio en een late kopbalgoal van de Uruguayaan Diego Godin daar alsnog anders over.

Italië verlaat deze mundial zo – net als vier jaar geleden in Zuid-Afrika – langs een achterpoortje en met het schaamrood op de wangen. Voor de tweede opeenvolgende keer strandt de viervoudige wereldkampioen in de groepsfase van het WK.

Zonder Prandelli

Inmiddels bereikte ons ook het nieuws dat bondscoach Cesare Prandelli wellicht niet aan het roer blijft staan bij Italië. Na de wedstrijd tegen Uruguay bood de veldheer zijn ontslag aan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties