Nederland heeft vertrouwen terug: "We gaan naar de finale!"

Nederland heeft vertrouwen terug: "We gaan naar de finale!"
Foto: © SC

Nederland is aan het WK begonnen met het kleinste vertrouwen in de ploeg sinds mensenheugenis. Na de schitterende resultaten is de Oranje- gekte echter teruggekeerd. En met de gekte, het vertrouwen: "Wij gaan naar de finale."

Een rondvraag bij de Nederlandse fans leerde ons dat iedereen Nederland weer ver ziet geraken. Tot in de finale zelfs. En daar moet dan eindelijk afgerekend worden met het aloude trauma. "Dit is mijn vierde WK", vertelt Ben Oudekampehuis ons. En zelf moet hij ook met het spook afrekenen, want de WK's die hij meemaakte, waren... "1974, 1978, 2010 en nu", zucht hij. "Drie keer naar de finale en drie keer verloren. Ik ben speciaal uit San Francisco afgereisd met een Chevy uit 1955 die ik zelf restaureerde. Denk je nu echt dat ik dat gedaan had als ik dacht dat Nederland niet in de finale zou zitten."

De gekwiekste analyse kwam er van Marco en Suzanne. Het koppel zag de wedstrijd tegen Chili als één van de toonaangevende wedstrijden. "Als we winnen, gaan we de finale halen. Dit is de allesbepalende wedstrijd", aldus de twee.

En ja, geen kat die er aan dacht om iets anders dan de oranje kleuren aan te trekken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties