Geen ongerustheid over niveau in Belgenkamp: "Veel ploegen die traag startten, wonnen het WK!"

Robby Morren
Robby Morren
| 4 reacties
Geen ongerustheid over niveau in Belgenkamp: "Veel ploegen die traag startten, wonnen het WK!"
Foto: © Photonews

'Is dit nu de gouden generatie', vroeg men zich in Engeland af na de wedstrijden van België tegen Algerije en Rusland. In het Belgenkamp is het niveau geen issue. Integendeel. Liever slecht spelen en winnen, is de teneur. "We moeten van niemand schrik hebben."

Robby Morren, Johan Walckiers en Sander De Graeve in Mogi das Cruzes

Philippe Collin, voorzitter van de Technische Commissie van de voetbalbond, is duidelijk: deze generatie heeft nog wat meer ervaring nodig. "Het is het eerste WK voor de meeste spelers. Mogen we nu al top van hen verwachten? Binnen twee jaar is iedereen op zijn top. Er zijn veel ploegen die traag gestart zijn en daarna het WK gewonnen hebben. We moeten progressie blijven maken en er in geloven. Stap voor stap."

Als we blijven winnen, ben ik tevreden (Defour)

Steven Defour maakt zich geen zorgen. "Het enige dat ik weet, is dat we 6 op 6 hebben. Dus zo slecht kan het niet geweest zijn. Ik win liever met minder spel, dan goed te spelen en te verliezen, zoals Engeland. Als we blijven winnen, ben ik tevreden."

"Het verbaast me dat sommige mensen ervoor kiezen om kritiek te geven na twee overwinningen. Dat we nog aan het zoeken zijn? De coach weet dat we verschillende tactische opstellingen aankunnen. Het kan dus zijn dat hij af en toe wisselt, maar dat is niet zoeken."

Kevin Mirallas en Moussa Dembele geven toe dat het niveau tot dusver onvoldoende was, maar de 6 op 6 is wat telt. "Het is waar dat er teams bovenuit springen, Nederland was goed. Ook Italië kon me in de eerste match bekoren. Brazilië was ook niet slecht. Het klopt dat wij nog geen briljante wedstrijden gespeeld hebben, maar we hebben wel zes punten en dat is het belangrijkste", aldus Mirallas.

“Er zijn wel teams die op dit moment beter spelen dan ons. Maar iedereen weet dat je in een tornooi kan groeien en ik denk dat wij nog zullen groeien. Wij moeten van niemand bang hebben", beklemtoont Dembele.

We moeten van niemand bang hebben (Dembele)

“De kwaliteit is aanwezig, maar het vertrouwen moet groeien en dan zal het makkelijker lopen. Het is voor ons de eerste keer dat we zo’n tornooi spelen. Ploegen die soms minder kwaliteit hebben, weten toch ver te komen op zo’n tornooi dankzij hun ervaring.”

“Wij hebben nu twee wedstrijden achter de rug en we hebben toch al iets bereikt. We hebben ons beste niveau nog niet getoond, maar die ervaring kunnen we nu meenemen.  Volgens mij zullen we enkel nog progressie maken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties