WK-dagboek 15: Jupilerverzamelaars en Volumia

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
WK-dagboek 15: Jupilerverzamelaars en Volumia
Foto: © SC

In elke perszaal heb je ze wel, de journalisten die steeds als eerste aan de tafel met broodjes staan en daar dan ook de hele avond blijven. In Mogi das Cruzes kregen we te maken met een ander fenomeen: de jupilerverzamelaar.

Sander De Graeve in São Paulo

Het perscentrum van de Rode Duivels het officieel het Jupiler Media Center Belgium Red Devils. Een biermerk als sponsor, dat betekent ook dat er in de werkzone van de journalisten bier te verkrijgen is. Ter ere van het WK zelfs mét beeltenis van de Rode Duivels op.

Vandaag kregen we een eerste echte liefhebber over de vloer. Een Zuid-Koreaanse journalist bekeek aandachtig alle blikjes in de kast en pikte er zorgvuldig diegene uit die hij nog niet had. Hazard, Mertens en zelfs Vossen verdwenen allemaal in de rugzak van de jupilerverzamelaar.

Braziliaanse barbecue

Voor wie het nog niet kent: onmiddellijk proberen. Ook in Europa zijn typische Braziliaanse BBQ-restaurants te vinden. Hier in Brazilië is een bezoek aan zo'n eetgelegenheid niet alledaags. Het is er vrij duur, maar wat je ervoor in de plaats krijgt is het geld meer dan waard. Één tip: ga er niet binnen op flip-flops.

Wanneer je binnenkomt valt het meteen op. Er is doorgaans bijna evenveel personeel als er gasten zijn. Die zijn ook nodig, ze zijn constant in de weer met spiesen vol heerlijk vlees. Zet het licht (een bierkaartje) op groen en er staan er binnen de kortste keren vier aan je tafel met de meest uiteenlopende vleesspecialiteiten: Braziliaanse worsten, steaks, lamsvlees, noem maar op. Voor je het weet ligt er een kilo vlees op je bord.

Heimwee

Na al meer dan twee weken in Brazilië kan de heimwee soms op de vreemdste momenten toeslaan. Het manifesteert zich bij de collega's vaak in één of ander exploot. Met de ruiten open door São Paulo scheuren en luidkeels 'Afscheid' van Volumia meekwelen? Check!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties