Rode Duivels vol vertrouwen: "Wij zijn favoriet"

Robby Morren
Robby Morren
| 14 reacties
Rode Duivels vol vertrouwen: "Wij zijn favoriet"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jan Vertonghen draait er niet omheen: België is de favoriet in de 1/8e finale tegen Amerika. Hij verwacht, net als Courtois en Lombaerts een fysiek zware slag. "We hebben allebei laten zien dat we fysiek in orde zijn."

Robby Morren en Johan Walckiers in Mogi das Cruzes

“Als je naar de namen kijkt, zijn wij de favoriet", is Vertonghen duidelijk. "Daar moeten we niet voor weglopen, maar we mogen Amerika zeker niet onderschatten. Zij komen uit misschien wel de moeilijkste poule en zij hebben zich niet zomaar gekwalificeerd. De komende dagen gaan we kijken hoe zij zo goed uit die poule gekomen zijn.”

“Het zal volgens mij een fysieke slag worden. We hebben allebei laten zien dat we fysiek in topconditie zijn. De details zullen dinsdag bepalen, maar wij zullen klaar zijn voor een goede wedstrijd", besluit de verdediger.

Favoriet of niet, dat verandert niet veel (Courtois)

Ook Thibaut Courtois verwacht zich aan fysiek sterke Amerikanen. "We hebben nog geen video’s gezien, maar ik weet dat Amerika fysiek erg sterk is. Ze lopen veel. Het zal een moeilijke match worden voor ons. Wij zullen ons goed voorbereiden en hopelijk kunnen we het verschil maken.”

“We waren in de voorbije 3 matchen favoriet om te winnen. Of we nu favoriet zijn of niet, dat verandert niet veel. Misschien zal de tegenstander wat defensiever spelen en trachten te speculeren op de counter", aldus de doelman.

Geen twee zonder drie (Lombaerts)

Nicolas Lombaerts geeft toe dat Amerika hem verrast heeft. "Ik had misschien wel Portugal verwacht. De VS heeft verrast, maar het is een sterk team. We hebben al twee keer tegen hen gespeeld en twee keer gewonnen. En je weet: geen twee zonder drie", lacht Lombaerts.

"Ik denk niet dat de VS heel open gaat spelen, maar wij maken al onze doelpunten in de laatste twintig minuten. En als we sneller scoren, komt er meer ruimte, want dan moeten zij komen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties