De dieren van gisteren: kanariepietjes en Goddelijke leeuwen

De dieren van gisteren: kanariepietjes en Goddelijke leeuwen
Foto: © Photonews

Gisterenavond kregen we opnieuw twee wedstrijden om onze oren geslagen. Wij vatten dagelijks de wedstrijden samen op een ietwat andere manier, vandaag door enkele dieren onder de loep te nemen.

Door Aernout Van Lindt

Kanariepietjes

Je kan nu gaan zeggen dat er een Goddelijke interventie is gebeurd tijdens Brazilië - Chili en dat die laatste strafschop per se op de paal moest belanden, of dat de lat zich even boog om de keiharde trap van Pinilla tegen te houden.

Of je kan de match ook tot zijn ware proporties herleiden: Chili was bijwijlen minstens de evenknie van de Brazilianen en zonder de nodige dosis geluk was het verhaal van het thuisland nu mogelijk al geschreven. De nodige piet heeft hen dus de kwartfinales weten te bezorgen.

Goddelijke Leeuwen

Wél Goddelijk gisteren, dat waren de Colombianen. Zonder Luis Suarez - dat was op de tanden bijten - beten de Uruguayanen zich de tanden stuk op het sterke Colombia.

Opperleeuw is ene James Rodriguez, die zich in Monaco al onsterfelijk wist te maken, maar nu ook de wereld aan het veroveren is. Vier wedstrijden, vijf doelpunten - elke wedstrijd minstens eentje, dat doet heel Ronaldesk aan.

Lees ook 'de film van de openingsmatch' ,'het menu van dag 2' ,'de spelletjes van dag 3' ,'de sporten van dag 4' , 'de sprookjes van dag 5' , 'de stripfiguren van dag 6' , 'de films met DiCaprio van dag 7' , 'de bijbelse figuren van dag 8' , 'de steden van dag 9' ,'het weer van dag 10', 'de Jommekesalbums van dag 11' , 'de Kiekeboesalbums van dag 12' , 'de televisireeksen van dag 13' , 'de muziek van dag 14'  en 'de quotes van De Saedeleer van dag 15' gerust nog eens na.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties