Rode Duivels gewaarschuwd: weersomstandigheden in Salvador allesbehalve optimaal

Timothy Collard
Timothy Collard
| 1 reacties
Rode Duivels gewaarschuwd: weersomstandigheden in Salvador allesbehalve optimaal
Foto: © photonews

De Rode Duivels nemen het komende dinsdag op tegen de Verenigde Staten in de achtste finales van het WK. De wedstrijd gaat door in Salvador, waar de weersomstandigheden wel eens een bepalende rol kunnen gaan spelen.

Timothy Collard & Johan Walckiers in Salvador

Je merkt het meteen vanaf het moment dat je van het vliegtuig stapt: de lucht voelt hélemaal anders aan dan in Rio de Janeiro, São Paulo of Belo Horizonte. Het is bij momenten snakken naar verse lucht en de meest simpele dingen – een trap opstappen bijvoorbeeld – zorgen er al voor dat je begint te zweten.

Op papier lijkt het nochtans allemaal bijzonder goed mee te vallen. Een graad of vijfentwintig, maar er is wel een grote kans op buien. Dat gekoppeld aan een enorme luchtvochtigheid: het worden niet te onderschatten factoren voor de troepen van Marc Wilmots.

Trainingsveld is er slecht aan toe

Een mooi voorbeeld van het grillige weer is het speelveld waar de Rode Duivels het zullen opnemen tegen de VS. Dat trainingsveld is er door de hevige regenval van de voorbije dagen slecht aan toe.

Een eerste kennismaking met het speelveld zit er morgen dan ook nog niet in voor de nationale ploeg. Het veld wordt gespaard met het oog op de de wedstrijd van dinsdag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties