"VS mag niet verliezen van Canada-Light"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 30 reacties
"VS mag niet verliezen van Canada-Light"
Foto: © Photonews

Nu we tegen de VS aantreden in de achtste finale's van het WK, zijn de ogen van miljoenen Amerikanen op ons gericht. Die ogen zien de dingen af en toe iets anders. "Verliezen van België in iets anders dan wafels?"

Op het sportgedeelte van Yahoo.com, geen kleine garnaal, verscheen een satirisch stukje als voorbeschouwing op de wedstrijd tussen de VS en België. De auteur slaagt erin om niet België, maar vooral de VS zelf te schofferen. Heerlijk om lezen is het alleszins.

"De Verenigde Staten mogen nooit verliezen van België", is de insteek. "Jullie moeten jullie misdaadcijfers en het percentage kinderen met overgewicht serieus opschroeven eer we jullie serieus nemen", zet de auteur de toon.

"België is een soort Canada-Light. Een land dat er trots op is dat het recycleert, vaak de fiets neemt en geen andere soevereine staten unilateraal binnenvalt. Het land is zo vlak dat, wanneer je op twee stukken bedorven speculoos gaat staan, je helemaal tot in Luxemburg kan kijken." Toegegeven, de man kreeg ons meer dan één keer aan het lachen.

Voor de liefhebbers, het stuk is hier te vinden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties